Puan vermedi·120 syf.····Okunma: 26 Aralık 2025 02:53 .. Serge ile Maşa , yaş ve yaşanmışlık farklarına aldırmadan birbirlerine aşık olurlar.... ? İnceleme böyle başlamaz değil mi :)
*hayatta hiçbir anlamda ortak yanları olmayan ve hatta tesadüfi diyebileceğimiz bir ilişkilenme yumağına doğan Maşa, babasının dostu ve en yakın destekçisi /iş görürü Serge ile , soğuk bir gecede, yıllar sonra, annesini kaybettiği bir sırada karşılaşır. bu nasıl ?
Aslında onlara ne istediğini bilen Serge , salt bu düzlemde var olduğu için ; ile duygularını en yoğun formda yaşayan ama bunları yönlendirme kabiliyetinden yoksun olan Maşa da diyebiliriz.. onlar hakkındaki bu ilk bölüm bize aşkları hakkında da fikir verecektir ..
İkinci bölüm binlerce sayfa aracılığıyla da anlatılabilirdi. Sıkılmadan , ısrarla okumaya devam ederdim . Maşa'nın ne istediğini öğrendiği süreç , ancak bu süreçte anne olması ve kendisine mutluluk veren her şeyden kopması , zamanla ait hissetmediği ama ahlaken devam etmekle kendini yükümlü kıldığı aşkı , Serge'nin kibir seviyesindeki tutarlı tavrı ; açık sözlü olmayı gurur vesilesi sayması ve bir nevi kendini gizleyerek , kendine bir üst akıl rolü biçerek yabancılaşması , en sonunda ikisinin ; karşılaşmalarını yeniden temellendirme girişimleri ve sevginin her zaman aynı biçimde kalmayacağı fikri ancak bu kadar hoş , zarif bir şekilde anlatılabilirdi. Bu yönden ikinci bölüm , neden Tolstoy ' un Dostoyevski ile yanyana getirildiğinin izahıdır biraz da.