Mış Gibi Yaşamlar “...Eğitilmiş Amerikan vatandaşı, eğitilmemiş olandan genellikle daha dürüst ve sorumluluk duygusu daha yüksek. Türkiye'de ise bunun tam tersini gözlüyorum. Okumamış ve şehirleşmemiş Türk köylüsü bu ülkenin okumuş insanından daha dürüst, daha fazla değerler bilinci var. Sanki eğitim sistemimiz eğittiği kişide değerler erozyonu yaratıyor." s.51 (köyde yaşamış biri bu farkı rahatlıkla gözlemler, sistemde değerlere önem verilmiyor.)
yok, gözden kaçırmıştım ama sonradan okudum yazının devamını. Doğru ve bildiğimiz noktalara değinmişsin ama ona cevap yazacak hali kendimde bulamadım, kusura bakma, benim ayıbım.
Estağfirullah ne ayıbı. Artık bu durumla barışık olarak yaşamaya alıştım ve hoş karşılamaktayım. Sadece tek temennim bu durumun sadece sizinle kalması ve başkalarına hiçbir zaman sirayet etmemesi :)
Sadece merak ettiğim bir husus var. Bu yorgunluk bedenen olan bir yorgunluk mu yoksa zihnen bir yorgunluk mu?