Puan vermedi·312 syf.····Okunma: 25 Aralık 2025 15:00 VİRGİNİA WOOLF - DALGALAR
Herkese selamlar
Nasılsınız, neler okuyorsunuz?
Bugün sizlere aralık ayı için belirlediğim klasik olan Dalgalar ile geldim.
2025 yılında elimden geldiğince her ay bir klasik okumaya çalıştım, yavaş yavaş da olsa klasik okuma alışkanlığı kazanmaya çalışıyorum. Bu klasiği okurken beni zorlayan şey neredeyse ilk 80-90 sayfanın -benim için- çok ağır ilerlemesiydi. Evet sonrasında akış bir tık daha hızlandı ve olaylar daha ilgi çekici hale geldi ama zaten okuma hevesim bir tık azalmıştı.
Yine de tekrar belirtmekte fayda var ki bu tamamen kitabın bana göre ilerleyişiydi. Belki sizler okuduğunuzda akış bu şekilde olmayabilir.
Gelelim kitabın konusunaa....
Yazar bu kitapta aynı kırılma ve hassas noktalara sahip 6 arkadaşı konu edinmiş. Bu 6 arkadaşın çocukluklarından ölümlerine kadar yazdığı aralıkta geçen hayatlarını aktarmış bizlere.
6 arkadaşın her birinin kendi iç dünyasında yaşadığı olayları, dünyayı tanırken yaşadıklarını, gözlemlerini ve daha nicesini...
Benim de okurken yaptığım bir hata oldu ve kitabı çok fazla aralıklarla okudum yani atıyorum bugün 30 sayfa okuduysam yarın 50 sayfa belki ertesi gün hiç okumadan geçti. Araya farklı kitaplar ve elbette günlük hayatın koşuşturması girince olaylar/kişileri vs karıştırdığım oldu.
Ama yine de bu güzel eseri okuduğum için bu varoluş ve yaşam amaçlarını, kısacası hayatı ele kitabı okuduğum için mutluyum. belki ilerleyen zamanlarda içinde bulunduğum hayatın daha sakin bir zamanında bu kitabı yeniden okuyabilirim.
Sizler bu kitabı okudunuz mu ?
Yorumlara yazmayı unutmayın
Alıntılar
"Yine de en mutlu olduğum zaman yalnız olduğum zaman."
"...insan kalbinin aptalca davranışlarının bir sonu yoktur."
"Ah, insanoğlu, senden nasıl nefret ettim!"
#bkmkitap