2025 92. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2025 22:49
MERAL ve FERDİ anneleri MELEK hanım ile trenle İstanbul'a gelirken yolda annelerinin ani ölümü ile şok olurlar ,bu olaya şahit olan öğretmen MÜNEVVER hanım iki çocuğu yanına alır ve yaşadığı Kantarcı ailesinin çiftliğine getirerek çocukları burada büyütmeye ve yetiştirmeye başlar.Çiftlikte kantarcı ailesinden ,kocası önceden vefat eden FERDANE hanım, oğlu KENAN kızı ZERRİN ,yeğenleri ŞERMİN yaşamaktadır.Meral ailesinin geçmişini ve kaldı ise hayatta akrabası varmı diye yıllar içinde hep düşünür ,büyüyünce mutlaka araştırma yapmak tek arzusudur kendisine ve kardeşi ferdiye bir besleme gözü ile insanların bakmasını istemiyor ve hep bir mağrur ifade ile yıllarını geçiriyordu.romanin sonunda yazarımız bize bu iki kardeşin geçmişi hakkındaki sırları tüm gerçekliği ile bizlere aktarır. Benim görüşüme göre Kerime NADİR ile birlikte yazarımız MUAZZEZ TAHSİN BERKAND Cumhuriyet dönemimizin en usta kalemlerinden ikisidir .sevgiye,merhamete,iyiliğe ,aşka muhtaç ve ihtiyacımız olan bugunlerimizde lütfen bu iki yazarımızı okuyun okutturun.Tesekkurler.
Alıntı
Mağrur KadınMuazzez Tahsin Berkand · İnkılâp ve Aka Kitabevleri · 197442 okunma