2026 2. kitabı
Kitabın bir bölümünde cümle üzerinden ( gaius insandır , insanlar ölümlüdür ve gaiusta ölümlüdür) kendini sezar ile karşılaştırmış ve kendisinin farklı olduğunu böyle bir sonu hakketmediğini düşünmektedir. Bu da onun kendisini farklı konumlandırdığını ve üstün gördüğünü kanıtlıyor . Oğlu idealist olan İvan'ı temsil etmekte, hâlâ hangi yaşamı seçmesi gerektiğini bilmeyen o toy , hırslı , kendini işe adayan ve kendisi olan genç. Kızı ilk atandığı yerdeki hayatını temsil etmekte , küçük dağları yaratan eda ile yürüyen gezen eğlenen ve insanları parmağında oynatan . Karısı çocuk doğduktan sonraki ivanı temsil etmekte. İnsani görev sorumluluklarını yerine getirmeyen , tamamen maddeye bağlı , geleceğini düşünen . Doktor adliyedeki yargıç olan ivan'ı temsil etmekte. İnsanları dinlemeyen , ne olduklarını sormayan sadece yapması gereken işine odaklanan . Hizmetçi ise çocukluğunu temsil etmekte . Saf yalın haliyle düşünen , çıkar gözetmeksizin yardım eden ve küçük şeylerle ( bir kelime ile ) mutlu olan .
İvan İlyiç'in ÖlümüLev Tolstoy · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202261bin okunma