Kitap ilk baskısını Kasım 2025'te yapmış.Dilimize ilk defa çevrilen bir yazar.
Yazar Patrick Hamilton, 1904-1962/İngiltereli bir yazar. Tiyatro kökenli bir yazar. Pek çok roman, radyo ve sahne oyunu yazmış. Bir kısmı sinemaya uyarlanan oyunlar ödüller almış.
Yalnızlığın Esirleri ikinci dünya savaşını anlatan bir roman. Londra'da bir yayınevinde çalışan 39 yaşındaki Bayan Roach'un evi bombardımanda yıkılınca küçük bir kasabada bir pansiyona yerleşir.
Rosamund Çay Odaları adlı bu pansiyonda farklı milletlerden, farklı inançlardan, farklı düşüncelerden insanlar vardır. Bir taraftan tüm hızıyla, acımasızlığıyla devam eden savaş, beri tarafta ise o savaştan etkilenen, hırpalanan, yoklukta boğulmak üzere olan cephe gerisindeki insanlar, hayatlar...
Pansiyonerlerin günlük rutinleri, alışkanlıkları, sohbetleri ve küçük dünyaları başta biraz sıkıcı gelse de o dünyanın içine girebildim. Pansiyon adeta bir liman, bir yaşam merkezi, korunak gibiydi.
Ölümün, cesaretin, mutluluğun ve yalnızlığın sadece savaşta değil cephe gerisinde de yaşandığını gösteren bir romandı.
Kimi yerlerde yavaş aksa da insanı içine çeken, savaşın yıkıcılığını tüm boyutlarıyla anlatan güzel bir romandı.
Savaşta da olsa insanların özellikle de bazı kadın karakterlerin değişmeyen bazı özelliklerini okumak da güzel bir deneyimdi.
Tavsiye ederim.