Bir yere ait olamamanın, kaybın ve yasın hikayesi.
2025 203. kitabı
Okunma: 28 Aralık 2025 16:23
Arminuta hikayeyi anlatan ve yaşayan kişi. Bebekken ailesi kalabalık olduğu için çocukları olmayan kuzenlerine verilir. Çocuk büyüdüğünde ise doğru düzgün bir açıklama yapılmadan, ailesinin geri istediği söylenerek geri gönderilir. Hep geri eski yaşantısına döneceğinin hayallerini kuran Arminuta bu dönemde sorduğu sorulara cevap alamadıkça da öfke ve hayal kırıklığına uğrar. Alamadığı cevaplar sonucu da ne kalabilir ne de gidebilir arada kalmıştır. Ayrıca kız ve erkek kardeşi ile bağ kurması da gitme konusundaki isteğini engeller. Kitap içeriğindeki olayların işleyişi ve anlatımı çok rahattı. Hikayede aile içi şiddet, yoksulluk ve ensest karmaşası sonucu meydana gelen durumlar var ama tam olarak psikolojik bir açıklamadan ziyade sonuçlar hikayede göz önüne serilerek anlatılmış. Arada Arminuta’nın ger dönüşlerle asıl ailesiyle olan kıyaslamayı da göz önüne seriyor. İçeriği ve yazarın anlatım tarzını beğendim. Okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın. “Babam bildiğim, birlikte yaşadığım adamı artık tanımıyordum.. meydandaki asfaltta tekerlek izlerini ve beni bıraktı.. yanık lastik kokusu havada asılı kaldı..” “Bu dünyada var oluşum artık bir anlam ifade etmiyordu” “Ben ve küçük kız kardeşim kendi dünyamızın yıkıntılarında birbirimize arka çıksak da protestolarımız dünyamızı korumaya yetmedi.”
Geri Verilen KızDonatella Di Pietrantonio · Domingo Yayınevi · 20254,162 okunma
2.443 Gösterim
Kitaba yeni başlamama rağmen ensest işlenmesi beni derinden üzdü. Artık filmlerde sürekli böyle şeyleri görürken, kitaplara yansıması bir yandan iyi ama bir yandan kötü sonuçlar doğurması beni biraz rahatsız etti. Evet hiç mi olmamış böyle olaylar, tabiki de hayır. Ama bunu sürekli dile getirmek psikoloji yönünden topluma nasıl geri dönüşüm sağlar orada da düşünülür.
Muhayyiledar
Maalesef her toplumda her ülkede bu problem var. Zamanında fazlasıyla bilinçsiz olan insanlar da ensest yaşadığının farkında bile olmadan bu travmayla büyüyorlar etkisiyle yaşıyorlar. Şahsen bunların işlenmesinde ben daha çok insanın bilinçlendiğini ve dikkat ettiğini düşünüyorum. Elbette her durumun bir yan etkisi var özendirmek yerine farkındalık kazandırarak yazılması gerektiği kanısındayım.
Realde çok sık gördüğüm ve merak ettiğim kitaplardan bir tanesi idi.İnceleme ile aydınlanmış oldum bir nebze de olsa.Emeğine yüregine sağlık kıymetli hocam 💕🌼
Muhayyiledar
Teşekkür ederim hocam 🌸 Açıkçası biraz beklentim düşük başlamıştım ama gayet güzeldi keyifle okuyun 🌺☺️