2025 213. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2025 06:18
Hava Bank, finans dünyasını teknik ayrıntılardan çok arka plandaki güç ilişkileri, algı yönetimi ve etik sorunlar üzerinden ele alan bir romandır. Başar Aksan, bankacılık ve yatırım sistemlerini karmaşık jargonla değil, okuru uyanık tutan sade bir anlatımla sorgular. Kitap, finansın yalnızca rakamlardan ibaret olmadığını; insan zaafları, korkular ve çıkarlar üzerine kurulu bir oyun alanı olduğunu gösterir. Ekoroman( ekonomik literatur roman) turundeki eser ekonomik literaturdeki karmasik ve bilinmeyen terimler ve kavramlar uzerinden bir eser yaratirken bu terim ve kavramlari anlamayan ve bilmeyenlerin bile eseri okuduklari vakit normal bir halk romani gibidir. Eser Finans piyasalarındaki karmaşık oyunları, spekülasyonları ve gizli stratejileri anlatan bir kitaptır; piyasaların perde arkasındaki dinamiklerini ve bu oyunlarda zenginleşen kişileri konu alır. Kitabın İçeriği (Genel Anlamıyla): __________________________________ Piyasa Oyunları: Finansal piyasalarda uygulanan sofistike stratejiler ve manipülasyonlar. Spekülatörler: Kısa vadeli fiyat hareketlerinden para kazanan profesyoneller. Gizli Kahramanlar: Piyasaların yönünü değiştiren, görünmez güçler. Zenginleşme Stratejileri: Büyük paralarla oynanan oyunlar ve bu oyunların incelikleri. Özetle, finansal dünyada bilinmeyen taktikleri ve gizli aktörleri merak edenler için yazılmış bir eserdir.
Ekonomi - Roman
Hava BankBaşar Akşan · Neden Kitap · 200513 okunma