2025 95. kitabı
Okunma: 29 Aralık 2025 19:01
Tess Gerritsen’in ‘Çırak’ romanı, ünlü ‘Rizzoli & Isles’ serisinin ikinci kitabı olup, serinin ilk kitabı olan ‘Cerrah’ın devamı niteliğindedir. Tıbbi gerilim türünün en başarılı örneklerinden biri olarak kabul edilir. Kitapta karşımıza çıkan seri cinayetler tüyler ürpertici ama bir o kadar da merak uyandırıcıydı. Özellikle Gerritsen’in tıp doktoru olması, cinayet mahalleri ve otopsi sahnelerindeki betimlemelerin son derece gerçekçi ve teknik olmasını sağlıyor. Dedektif Jane Rizzoli’nin karakteri de çok iyi işlenmiş. Rizzoli’nin ne kadar güçlü, zeki ama aynı zamanda duygusal yönleri olan bir kadın olarak resmedildiğini görmek çok güzeldi. Bir kadın karakterin bu kadar sağlam çizilmesi gerçekten takdire değer. Güçlü kadın karakterleri seviyorum. Çırak, polisiye-gerilim türünde, sürükleyici, temposu yüksek, gerilimin ve aksiyonun neredeyse hiç düşmediği bir roman. Adeta dizi izler gibi kitap okuyoruz. Bu tarz polisiye-cinayet romanlarını sevenlerin mutlaka okuması gereken bir eser. Dipnot: 7 sezon süren ‘Rizzoli & Isles’ dizisi, Tess Gerritsen’ın aynı adlı roman serisinden uyarlanmıştır.
ÇırakTess Gerritsen · Doğan Kitap · 202511,5bin okunma