2025 43. kitabı
Çünkü farkındalık iyileşmenin ilk adımıdır.. “Herkes her şeyi yapamaz ama herkesin yapabileceği bir şey mutlaka vardır.” Uykusuzluk yalnızca bir beden problemi değildir; o, ruhun ve kalbin denge kaybının sessiz bir işaretidir. Asıl neden, insanın iç dünyasında; zihninde, kalbinde ve özellikle de ruhundadır.Manevi dinginlikten uzak bir uyku, sabaha yorgun uyanmaya ve günü verimsiz geçirmeye sebep olur. Bu yüzden uykusuzluk, sadece bedeni değil, ruhu da yoran sessiz bir düşmandır.. Uyku adabını, ahlakını daha önce çok araştırmış ve okumuş biri olarak bu eser bu araştırmalarımın derlenmiş toparlanmış hali gibi tam bir hediye gibi geldi karşıma.. Bir süredir bu uyku adabını uygulamaya gayret ederek uyumaya çalışıyorum ve şahane sonuçlar alıyorum.. Samim söylüyorum.. Tavsiye ediyorum.. Daha önce uyusam da, uyumasam da, sanki hep uykusuz, hem yorgun hissederdim kendimi.. Başımı yastığa koyduğumda zihin yorgunluğundan dolayı hemen uykuya dalamazdım. Uyumayı da pek sevmezdim.. Halen sevmem fakat güzel Rabbimin bunu bizlere bir nimet olarak verdiğini bilmek ve hatırlamak çok büyük bir şükür sebebi.. Rabbim her şeyi bizler için yaratmış, düzenlemiş.. Her detay ayrı şükür sebebi gerçekten.. Esere gelecek olursak, kullanılan kaynak, hadisler canım Riyazüs Salihinden dir. Çok severek okuduğum bir set.. İlk başta SORUN ele alınmış.. Ardından SEBEP'leri.. Ondan sonra ÇÖZÜMLER verilmiş.. Sonunda ise ÖĞRENDİKLERİMİZ ve NASIL UYGULMAMIZ gerektiğine dair bilgiler.. Uykunun formülü ise çok GÜZEL bir formül .. Kısa ve öz bir eser, anlatımı çok güzel.. Etkisi ise mükemmel.. Tavsiye ederim.
Uykunun FormülüKamil İçöz · Olipso Yayınları · 202551 okunma