Merhabalar sevgili kitap severler, nasılsınız? Ben dünden beri çok hastayım dikkat edin kendinize salgın var her yerde neyse konumuza dönelim.
Bugün sizlere Cevdet Güner ’in #doyumsuzluk adlı romanından bahsetmek istiyorum. Daha kapağından itibaren iki ayrı dünyanın karşı karşıya geldiğini hissediyorsunuz: bir taraf çiçeklerle dolu, diğer taraf kupkuru ve solmuş. İşte bu yol, kitabın kahramanı Amman’ın hayatını simgeliyor.
Amman, Pakistan’ın karanlık sokaklarında çocukluğunu hiç yaşamadan büyümek zorunda kalan bir genç. Yoksulluk, sevgisiz bir baba, hasta bir anne ve üstüne üstlük dostu Ali’nin ölümü… Tüm bu yükler onun omuzlarına binerken, içindeki sessiz çığlık giderek büyüyor. Roman, sadece bir yaşam mücadelesini değil, aynı zamanda insanın içindeki bitmeyen arayışı, tatmin edilemeyen arzuları ve “doyumsuzluk” dediğimiz o derin boşluğu sorguluyor.
Cevdet Güner, karakterlerin iç dünyasını öyle ince bir dille işliyor ki bazı sayfalar insanın içini sızlatıyor, bazıları ise kendi kapılarını aralıyormuş gibi düşündürüyor. Dostluk, inanç, öfke ve yalnızlık arasında gidip gelen Amman’ın hikâyesi, okuyucuyu empati kurmaya ve kendi içsel sorgulamalarına davet ediyor.
Romanın psikolojik derinliği yüksek, ağır ama bir o kadar da sürükleyici. “Coğrafya kaderdir” sözünü hatırlatan satırlarıyla, sadece bireysel bir hikâye değil; aynı zamanda toplumsal bir yüzleşme sunuyor.
Sonuç olarak, “Doyumsuzluk” bana hem içsel bir yolculuğu hem de toplumsal bir aynayı sunuyor okuyucuya. Yazarın kalemiyle yeni tanıştım ve samimiyetle söylemeliyim ki kalemini çok sevdim. Derinlikli, düşündürücü ve empati uyandıran bir roman arayan herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Mutlu Okumalar Dilerim
DoyumsuzlukCevdet Güner · Kaktüs Sanat Yayınları · 202552 okunma