2025 88. kitabı
Merhabalar, Gaz Pedal Aşk kitabı ile geldim. Bu kitap, yazarların kalemiyle tanışma kitabım oldu ve gerçekten çok sevdim. Akıcı diliyle hiç yormadan okunan ama alt metninde güçlü toplumsal mesajlar barındıran bir hikâye. Tam anlamıyla romantik bir kurgu bekleyenler için farklı olabilir ama bence asıl güzelliği de burada. Bu kitap, bir kadının kendi gücünü, yolunu ve duruşunu bulma hikâyesi. Beren’in arabalarla olan bağı çocuk yaşta babasının sanayisinde başlıyor. Lise bittikten sonra herkes üniversite yoluna giderken onun sanayide kalmayı seçmesi ve “Sanayide kadın olmaz” algısını tek tek yıkması çok etkileyiciydi. İşini aşkla yapan, başta yadırgansa da zamanla saygı kazanan güçlü bir kadın profili okuyoruz. Ama en can yakan taraf… Babasının ve ailesinin Beren’i asla yeterli görmemesi. Erkek kardeşin sürekli ön planda olması, Beren’in emeğinin yok sayılması insanın içini acıtıyor. Okurken birçok yerde “işte tam da bu yüzden” dedim… Kutay’ın hikâyeye girişiyle birlikte Beren’in dünyası yavaş yavaş değişmeye başlıyor. Kutay’ın onu önyargısız kabul etmesi, mesleğine duyduğu saygı çok kıymetliydi. Ama tabii ki işler burada da kolay ilerlemiyor. Yasaklar, korkular, sırlar derken Beren’in içsel çatışması iyice derinleşiyor. Ve Beren’in her şeyi geride bırakıp sanayiden ayrıldığı o kırılma anı… İşte hikâye tam da burada bambaşka bir yöne evriliyor. Kadın gücünü, cesareti, önyargılarla mücadeleyi ve biraz da kalp çarpıntısını seviyorsanız bu kitabı mutlaka listenize ekleyin Ben Beren’in hikâyesini okumaktan çok keyif aldım. Tek kitap severlere tavsiyedir.
Gaz Pedal AşkMerve & Sena · Parola Yayınları · 202535 okunma