Ali ve Sinemis'in Masalı...
2025 34. kitabı
Wattpad de okuduğum ve beğendiğim nadir kitaplardan. Yakın zamanda baktım da buradaki incelemelere, çoğu 8 yıl öncesini gösteriyor ve pekte beğenilmemiş... Oysa ben okurken bir ergen kurgusu diyerek okumadım Ali ve Sinemis'i. Ben okurken her ne olursa olsun arada geçen duyguların gerçekliğini hissederek okudum. Olayları kendim yaşamış ve kendim üzülüp kendim sevinircesine okudum. Kış Masalı'nın yeri bende ayrıdır. Kurgu Çerkes kökenli bir aileye sahip olan Sinemis ve ablasının, ailesi vefat ettikten sonra Kayseri'den İstanbul'a taşınmasını ve taşındıktan sonra gelişen olayları konu almakta. Özellikle bu kurguda aklımda kalan Sinemis'in ismiydi üzerine basa basa derdi ki "adım Sinem değil Sinemis!"bu onun için çok özeldi çünkü adını babası koymuştu. Hasta vücudunun zayıflığına rağmen adıyla dalga geçenlere hep haddini bildirmiştir. Ali'ye gelirsek benim ilk idolümdü. Çünkü imkansız denilecek bir aşk için herşeyi yaptı ve kavuştu. Yapacağım değil yaptım insanıydı. Onunda geçmiş yükleri çok ağırdı. Sinemis ile tanışana kadar hayatsız gibi bişeydi ama Sinemis'ten sonra hayata geri döndü. Velhasıl kelam bence onların aşkına da bir şans verin derim ama önyargısız :)
Kış MasalıEsra Barın · Epsilon Yayınları · 201582 okunma