2025 101. kitabı
Yazarın okuduğum üçüncü kitabıydı ve yine beni tam kalbimden yakaladı. Eğlenceli, komik, hızlı okunan ve karakterlerine istemeden bağlandığınız bir hikâye. Bir tarafta ciddi, kontrollü, evlilik insanı bir kadın. Diğer tarafta tek gecelik ilişkilerden şaşmayan, serseri ruhlu, huysuz bir dedektif. Evet, çatışma daha ilk sayfada masaya oturuyor. Hikâyemiz; otoriter, çekingen, korkak ama fazlasıyla duygusal bir ikinci sınıf öğretmeni olan Taylor’ın, maaşından zor bela arttırdığı parayla erkek kardeşi Jude’la tatile çıkmasıyla başlıyor. Taylor ve Jude’un kardeşliği o kadar gerçek ki bazı sahnelerde “keşke benim de böyle bir kardeşim olsaydı” dedim. Tam o hissi veriyor. Ve sonra… tuttukları evde bir ceset. Gözetleme deliği falan da cabası. Olaylar bir anda karışıyor. Hayatı boyunca geri planda kalmış Taylor için polisi aramak, ifade vermek, ölen kişinin ablasıyla yüz yüze konuşmak devasa adımlar. Küçük gibi görünen ama onun dünyasında devrim olan adımlar. Üstelik kendisi tam bir cinayet dizisi ve podcast tutkunu. Yani korkak ama hevesli. Ölen kişinin ablası Lisa, polise güvenmeyip özel bir dedektif tutuyor ve sahneye Myles çıkıyor. Huysuz, sert, zeki, işini her şeyin önüne koyan, bir kadına bağlanmaktan ödü kopan bir adam. Evliliğini bile işine feda etmiş biri. Cinayet kurgusu arayanlar için uyarayım: Bu kitapta cinayet ana mesele değil. Daha çok bir tanışma vesilesi. Profesyonel bir “katil kim” çözümü beklemeyin. Zaten yazar da buna hiç niyetlenmemiş. jmkzjkmzj Asıl mesele Taylor ve Myles arasındaki çekim. “Bu sadece cinsel arzu” diyenler var ama ben katılmıyorum. Evet, aralarındaki cinsel gerilim tavan. Libido desen uçuşta. Ama bu kadar yoğun temasın sonunda ben aşk gördüm. Beş günde mi olurmuş? Olur. Yaz aşkı bu. Hem de dopdolu beş gün. Jude un 23 yaşında olduğunu öğrenene kadar ben onu 5-6 yaş küçük sanıyordum. Taylor’ın ona annelik yapma seviyesi biraz fazlaydı sanki. Sonuç mu? Cinayet arka planda, duygular ön planda. Komik, sıcak, bol çekimli ve okurken yüzünüzde istemsiz bir gülümseme bırakan bir hikâye. Kısa sürede bağlanmak, karakterleri sahiplenmek ve “bir sayfa daha” demek isteyenlere birebir.
Ölümcül TatilTessa Bailey · Martı Yayınları · 2023637 okunma