2025 16. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2025 18:26
Bir Noel şarkısı kitabı bilerek yılbaşı günü okumayı seçtiğim bir kitap oldu. İyi ki okumuşum dedim kendisi yılın son kitabı oldu benim için. Scrooge isimli baş kahraman hayattan zevk almayan, paragöz, bencil ve Noel zamanlarının onun için bir şey ifade etmediği biri. Ayrıca bu tür özelliklerinden dolayı onu seven insan sayısı da yok denecek kadar az. Bir akşam uykuya dalacağı sırada 7 yıl önce vefat eden arkadaşının ruhu eve gelir, başta yanlış gördüğünü sanar ama doğru olduğunu görünce hayatında ilk kez bir şeyden irkilir ve korkar. Ruh ona üç tane ruhun onu ziyaret edeceğini söyler ve Scrooge, üç ruh tarafından geçmişte, günümüzde ve gelecekteki Noel zamanlarına götürülür. İnsanların Noel zamanlarında ne kadar eğlendiklerini görür çok etkilenir öyle ki kendi geçmişinde çocukluğunda Noel zamanını görünce de çok duygulanır. Gelecek ise oldukça korkunç ve hüzünlüdür onun için. Bu yolculuklar sonunda Scrooge bir daha böyle bir insan olmacağına hayalete söz verir. Gerçekten çok büyük değişiklik yaşar ve bulunduğu bölgede herkes tarafından sevilen ve Noeli neşetle kutlayan birine dönüşür. Bu kısa hikaye içinizi çok ısıtacak Noeli daha anlamlı kılacak. Herkese tavsiye ederim
Bir Noel ŞarkısıCharles Dickens · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202411,3bin okunma