Bir yıl biterken nasiplendiklerim…
bir raf düzeninden çok, bir iç düzeni oldu. Kimi kitaplar zamanı ağır ağır genişletti, kimi tek bir cümleyle yılların tortusunu yerinden oynattı. Proust belleği sabırla kazarken, Tanpınar zamanla aramdaki mesafeyi inceltti. Joyce okurken dilin sınırlarını zorladı. Orwell dünyayı daha dikkatle okumayı öğretti. Rus klasikleri insanın iç karanlığını derinleştirirken, Latinlerden gelen büyülü labirenttekiler yaraları biraz daha görünür kıldı. Hepsinin değindiği ortak nokta, okumak birikmekten çok eksilmeyi göze almayı, ön yargılardan, acele hükümlerden, ezber duygulardan vazgeçmeyi öğütledi. Bu yıla kalan, tamamlanmışlık değil, sorular, izler ve yer yer sessiz bir sükunet oldu. Yeni yıla devredenler tam olarak bunlar oldu, bitmiş kitaplardan çok, açık kalan cümleler… Yeni yıl hepimize sağlıkla, afiyetle sevdiklerimizle zaman geçirdiğimiz ve yarım kalan cümlelerimizi tamamlamaya cesaret ettiğimiz bir zaman olsun. 🎄🎈🎉
3 +1'leme
7,7bin Gösterim
Nar Ağacı🧿🧿 hocam harikasınız kiii... İyi yıllar dilerim.
Çok teşekkür ederim Hocam. 💫Mutlu yıllar✨🎄Nar ağacının her zaman ayrı bir yeri var ✨☺️
1 yanıtı göster
Yalnız bir şey eksik testi yok ortada 😯😰
İyi seneler 🌸
Çok teşekkür ederim SultannnSultannn hocam. ✨mutlu yıllar ✨💐🎄
Bu yorum görüntülenemiyor
Tebrikler, eskisi kadar okuyamayan bir okur olarak çok kıskandığım bir ileti oldu
Çok teşekkür ederim, umarım okumalarınız artar keyfi de daim olur.
Daha nice bol okumalı yıllarınız olsun hocam :))
Çok teşekkür ederim ✨ hepimize inşallah ✨💐😇
Bu yıl biterken onlar senden nasibini almış daha çok 🙃 maşaAllah tebrik ediyorum efenimm ✨️👏👏
Çok teşekkür ederim efenim ✨🌸😇