2025'in son kitabı ile herkese selam Sizlere elimden düşüremediğim kurgusu ve kapağı tek kelime ile muhteşem olan Kora Fısıldamak'tan bahsedeceğim. 3 kitaptan oluşacak serinin ilk kitabı 12 bölümden oluşuyor. Bölümler uzun ama sıkmayan, akıcı bir dille yazılmış, kalın ama sıkmayan tarzdan bir kitap Okuduğum satırların çoğunda kendimi buldum, bazı cümleler durup düşündürecek tarzdandı. Beni baya etkiledi.
Konusuna gelecek olursak; İzel seri ka**ldir. Geçmişinde yaşadığı olaylar onu bugünkü İz yapmıştır. Herşeye rağmen ayakta durması, her fırsatta kadınları koruması ve kitabın ele aldığı bazı konular o kadar gurur vericiydi ki... Ama tabiki de bu kadar sert görüntüsünün altında tek kaldığındaki çaresizliğini okudukça kitabın içine girip sarılasım geldi Arkadaşlarıyla beraber devletin karanlık işlerini yapıyorlardır. Uraz Karhan Atasoy'u araştırma görevi almışlardır ama aracı olan adamın ihaneti yüzünden bir anda kendilerini Atasoy'un elinde bulurlar. Tek bir şartla onları bırakacağını söyler. Şartı ortak düşmanları olan Kartal için beraber iş birliği yapmaktır. Mecbur olarak kabul eden grup bir de Atasoy'un mekanında eğitime başlar. Bu eğitim İzel ve Karhan'ın bir yandan 'sözde' düşman olmalarını pekiştirirken bir yandan da birbirlerine çekilmelerini sağlamıştır Uyumları, atışmaları ve en güzeli geçmişte yaşadıkları olaylar az birşey gün yüzüne çıkınca birbirlerine karşı olan merhametleri tek kelime ile muhteşemdi. BAYİLDİM Yan karakterlerden bahsedecek olursak; Devrim ve Boran'dan nefret etti. İzel'e karşı olan davranışları o kadar bencilceydi ki. Hepsinin geçmişi kötü iyi geçmemiş olabilir ama herşeyi İzel'e yüklemeleri beni üzdü. Atlas okuduğum korkak erkeklerden biriydi. İklime yaptıkları ve onun sevdiği çiçeği bir başkasına vermesine benim bile kalbim kırıldı. İnşallah ikinci kitapta biraz daha geçmişe dönüp okuruz ve onları sevecek birşey bulurum diye umut ediyorum Ve birazda sonundan bahsedecek olursam o nasıl sondu... Beni tek kelime ile maf etti şok etti buna benzer birşey bekliyordum ama bunu da beklemiyordum
Uzun lafın kısası kesinlikle tavsiyemdir. Okuyun okutturun. Benim için yeri çok ayrı olan serilerden bir tanesi oldu