Puan vermedi·174 syf.··Beğendi
···Okunma: 26 Temmuz 2025 00:00 “Bu Kitabı Yapay Zeka Yaz(ma)dı mı?” kitabı, yapay zekânın iş dünyasındaki rolünü geniş bir bakış açısıyla ele alıyor.
Yazar @burakyaka1986 mühendislik ve liderlik alanındaki güçlü deneyimiyle bu kitabı yalnızca teknik bir rehber olarak değil, stratejik bir kaynak olarak yazmış.
Kitapta yapay zekânın ne olduğu ve nasıl çalıştığı anlatıldıktan sonra, üretim sahalarından enerji yönetimine, proje planlamasından bakım süreçlerine kadar birçok alanda yapay zekânın nasıl kullanılabileceği detaylı örneklerle açıklanıyor.
Özellikle ChatGPT, Gemini, Claude, Grok ve DeepSeek gibi güncel modellerin uygulamalı kullanımı, okuyucuya teknolojiyle nasıl daha verimli çalışabileceğini gösteriyor.
Kitabın sunduğu içerik sadece bilgi vermekle kalmıyor, aynı zamanda düşünmeye ve sorgulamaya da davet ediyor.
Başlıkta sorulan “Bu kitabı yapay zeka yaz(ma)dı mı?” sorusu, okuyucuyu cevap aramaktan çok sürecin kendisini sorgulamaya yönlendiriyor.
Kitabı bitirdiğinizde belki de en önemli şey cevabı bulmak değil, bu soruyu sorabilme cesaretine sahip olmak olduğunu göreceksiniz.
Yazarın Harvard, MIT, Google, IBM gibi kurumlarda aldığı eğitimlerle güçlendirdiği bilgi birikimi, sahadaki deneyimiyle birleşerek kitapta bütünlüklü bir vizyon sunuyor.
Her bölümde hem teorik bilgi hem pratik uygulama bulmak mümkün.
Sonuç olarak, bu kitap yapay zekâyı sadece anlatmakla kalmıyor, onu gerçek iş süreçlerine nasıl entegre edebileceğinizi gösteriyor.
Farklı sektörlerden herkesin faydalanabileceği, uygulamaya dönük, güncel ve etkileyici bir eser.