Her sene kitap okuma sayım gittikçe düşüyor. Bundan birkaç sene önce 40'ları devirip 50'lere yaklaştığım günleri çok özlüyorum ama her sene okuduğum kitapların -değeri demek yanlış olur, okuduğum her kitap değerli- bana kazandırdığı şeyler fazlalaşıyor. Ne kendimi ne kitapları küçümsemek gibi olmasın birkaç sene önce sırf popüler kültür diye okuduğum Wattpad kitapları olsun ya da hâlâ ara ara tercih ettiğim ama sayısını azalttığım aşk kitapları olsun -mesela hâlâ yazımına hayran olduğum Ahmet Batman, Kahraman Tazeoğlu kitapları gibi- yerini somut olarak direkt kendimi geliştirebildiğim kitapları okumak, okuduktan sonra uzun uzun etkisinde kalmaya verdiğimi fark ettim. Bu da haliyle o tür kitap bulma konusunda olsun ya da okuduğum bölüm dolayısıyla (Türk dili ve edebiyatı) okuması güç kitaplar da okuyuşumdan dolayı okuma sayımı bi hayli düşürüyor bu durum.
Bu tür geçerli bahanelerin arkasında tembelliğimi de gün yüzüne çıkarmamak kendimi kandırmak olur. Okuma tembelliği serüveni diye bir şey var onun bilimsel adını unuttum, o dönemden geçtim uzun aylar boyunca ona rağmen 2025'te 20'nin üstüne çıkmak şahsen beni sevindirdi. Umarım 2026'da daha akademik, kendimi daha da geliştirebildiğim bir sene olur.
Aynı şekilde sizler için de bu dileği bol okumalı, bol öğrenmeli, bol kahkahalı, bol düşünmeli bir sene olarak diliyorum.