2025 31. kitabı
“Yeryüzünde kimsenin kimseyi mutlu etmek gibi bir yükümlülüğü yoktur.Mutluluğumuzu bu şekilde birbirinden talep edilecek şeylere bağlamamak daha iyidir.” Ben Pauline’i Arıyorum Ama O - Burak Çapraz Hepinize selamlar,hepinize merhabalar umarım iyisinizdir. Size hepinizin bir şekilde denk geldiği merak ettiği kitabın yorumu ile geldim. Kitabımız, 90 dönemlerinde bir Fransız kursunda denk gelen Pauline ve Burak isimli iki gencin tanışması ile başlıyor. Bir yaz dönemi aşkı tadında kısa olan hikayeleri kurs bitip herkes kendi ülkesine dönünce bitiyor ve bir daha iletişime geçemiyorlar. Burak, bu dönemde felsefe bölümünü bitirip hayatında doktor olan Buket ile devam ediyor. Süreç gayet güzel derken Buket’in ailevi sorunları ve Burak’ın içsel hesaplaşmaları denk gelince bu ikili bir ayrılık yaşıyor. Bunun üstüne de burak yıllardır görmediği Pauline’i bir film afişinde görünce kendini yollarda geçmişini ararken buluyor. Kitapta iç monologlae fazlası ile vardı hemen hemen tüm karakterlerden okuyoruz. Ama benim için okurken yorucu bir kurgu oldu. Yani karakterlere alışmak ve tanımak iyi olsa da o anlatışlar daha farklı olabilirdi diye düşünüyorum. Buket, onca şeyden sonra burak için bor şeyler yapmaya çalışırken burak biraz ikili oynuyor gibi gelmedi desem yalan olur. Bir süre 2 ardından 3 kişi ile başlayan bu seyahat ve arayış sonrasında tek başına devam ediyor. Kitabı okurken felsefe,edebiyat,sanat, müzik gibi birçok alanda bilgi sahibi oluyoruz. İnsanda öğrenme isteği oluşturan bir tarafı vardı. Geçmişe dair bir arayış okumak isteyenlere tavsiyemdir. Bir sonra ki yorum postunda görüşmek üzere
Ben Pauline'i Arıyorum Ama OBurak Çapraz · Edebiyatist Yayınevi · 202559 okunma