Kalbin Şifası’nı okurken kitabın dili başta bana biraz garip geldi. Bunun sebebinin çok fazla kişisel gelişim türünde kitap okumamış olmamdan kaynaklandığını düşünüyorum. Bir süre sonra dile alıştım ve kitabın vermek istediği mesaj daha net hâle geldi.
Kitap, bana Allah rızasının her şeyden önce gelmesi gerektiğini güçlü bir şekilde hatırlattı. Aslında anlatılanların çoğu bildiğim şeylerdi; fakat bazen bir şeyi bilmek yetmez, onu yeniden duymaya ihtiyaç duyarsınız. Bu kitapta tam olarak bunu hissettim. Bildiklerimi tekrar okumak, farkındalığımı tazeledi ve kalbime dokundu.
Eleştirecek olursam, kitabın zaman zaman kendini tekrar etmesi ve bazı paragrafların neredeyse aynı şekilde yeniden kullanılması dikkatimi çekti. Bunun dışında içerik açısından rahatsız edici ya da zayıf bulduğum ciddi bir nokta olmadı.
Genel olarak Kalbin Şifası, kalbi merkeze alan, insanı Allah’la olan ilişkisini yeniden düşünmeye sevk eden ve hatırlatma niteliği taşıyan bir kitap. Özellikle bu tarz kitaplara çok aşina olmayanlar için anlamlı bir okuma olabilir.