2026 1. kitabı
#herşeylesavaşamazsın "Her seyle savaşamazsın demekle şunu söylüyorum: Yol teslimiyetle açılır. Sabır ve anlayış sessiz anahtarlardır." Merhaba kitap severler bugün size Semra 'un tavsiyesi üzerine okuduğum, @ozgurbacaksiz 'ın kaleminden çıkan ve yeni yılın ilk günlerinde bana yeni kararlar aldıran bir eser ile geldim. Günümüz yaşam standartlarında sürekli bir mücadele halindeyiz değil mi? Hepimiz savaş zırhlarımızı çekmiş boyalarımızı sürmüşüz bir halde her an saldırıya hazırız. Ama hangi saldırıya? Neyle savaşıyoruz? Kendimizle olabilir mi? Kitabımızda bize bu soruyu soruyor aslından hangi savaş için yaşadın? Aslında her şeyi yapmak zorununda değiliz. herkesle iyi anlaşmak, her zaman haklı olmak, fazladan bir seyler yapmak bunların çoğu kendimize dayattığımız zorlamalar aslında. Bu kitapta ise nasıl savaşmayıp kabullenebiliriz ona değiniliyor. Kitabımız, İçsel Savaşların Sessizliği, Teslimiyetin Hikmeti, Enerjinin Sınırları, Eve Giden Yol ve Yola Devam olmak üzere 6 bölümden oluşmaktadır. Bir şeylerle savaşmak yerine daha sakin yolumuza nasıl devam edebileceğimizi, sessizliğin çoğu zaman daha iyi olabileceğini yazar kendine has bir dilde vermiş. Yer yer "Bir hikaye" kutucuklarında anlatılanlar örneklendirilmiş. Bazı yerlerde Seneca, Carl Jung, Talia Hunter gibi yazarlardan alıntılar bırakılmış. Kitabın en sevdiğim yanlarından birisi "Bir Çalışma" kısımları verilerek nokta atışı sorularla kendimizi daha iyi tanımaya, anlamaya yönelik kısımların olmasıydı. #engelsizokurlaokuyoruz
Her Şeyle SavaşamazsınÖzgür Bacaksız · İndigo Kitap · 2025463 okunma