2026 2. kitabı
#okudumbitti Yılların eskitemediği ses sanatçısı Afet Hanım.. Düşüp kalçasını kırıyor ve hastaneye yatırılıyor.Ama Afet Hanım yaşlı olduğu için arada düşünceleri karışıyor ve geçmişe gidip geliyor. Kızı Nur ve torunu Nurperi ona refakat etmek için yanında kalıyorlar.. İşte herşey böyle başlıyor. Kitabımız Nurperi'nin dilinden anlatılıyor. Geçmişe dönük iç hesaplaşmalar, büyük aile sırları bir bir ortaya dökülüyor. Bu kitapta herkesin sakladığı büyük bir sır var. Nurperi hastanede refakatçi olmadan bir hafta önce düşük yapmış. Onun getirdiği bunalım, eşinin asla kendisini anlamak istememesi onu daha da çıkmaza sokuyor. Herkesi mutlu etmek kırmamak için kendinden ne kadar çok ödün verdiğini fark ediyor ve artık bu duruma ses çıkarmak istiyor. Nur... Koskoca ünlü Afet Hanımın tek kızı.Ama bunu kimse bilmiyor. Sadece 9 yaşındaki bir mezuniyet fotoğrafı var basında. Başka hakkında bir bilgi yok. O mezuniyet töreninde de annesinin gölgesinde kaldığı için bir daha annesini hiçbir törene, doğum gününe, DÜĞÜNÜNE bile çagirmamış. İstediği tek şey annesinin biraz ilgisi ve sevgidiydi aslında.Afet hanımla yaşadığı anne-kız ilişkisini kendi kızıyla yaşamak istemiyor. Kızının adını bile aralarında bağ olması için kendi isminden türetiyor.(Nur-Nurperi) Ama bu seferde Nurperi'yi boğuyor farkında değil. Afet Hanım.. Girdiği her yerde en güzel o, herkes onu çok seviyor, sesi muhteşem. Tüm Türkiye'nin tanıdığı bir assolist kendsi. Ama kendi kızına annnelik yapamıyor. Çünkü o da annesinden görmemiş bunu.Bununla ilgili bir şarkısı bile var; "Yetemem ki Nasılını öğrenemedim Bilmem ki görmedim Ben bilmem duymadım Bilmiyorum." Ve Afet Hanım'ın sakladığı öyle bir sır var ki.. Hastalığında yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlıyor. Yani öyle bir kitap ki bu kaç kuşak geçmişten gelen sevgisizliğin günümüze nasıl yansıdığını gözler önüne seriyor. Kitapta herkese sinir oluyorsunuz yaptıklarından dolayı ama hiç kimseye kızamıyorsunuz, hatta üzülüyorsunuz.Çünkü herkesin kendince haklı sebepleri var. Sevgili yazarımız @gulcerengunes ile tanışma kitabım oldu. Çok severek okudum. Kitapta içsel çatışmalar, psikolojik tahliller o kadar güzel anlatılıyordu ki kendinizi kahramanların yerine koymadan duramıyorsunuz.Böyle kitapları çok seviyorum; ince ama konusu derin, düşündürücü.Tam olarak bu kitaptı benim için
Önden Üç BiletGülsel Ceren Güneş · Doğan Solibri Yayınları · 202560 okunma