2025 63. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2025 00:00
“Elini göğsüne koy! Vicdanına müracaat et. Düşün. Doğru söyle. Cani mi, masum mu?” Siz olsanız bu soruya ne cevap verirsiniz? Yıllarca babanızın öldüğü düşüncesiyle yapayalnız bir hayat geçiriyorsunuz. Çünkü babanızın ölümünün ardından anneniz de kısa sürede ağlaya ağlaya terk-i diyar ediyor. Sizi amcanız yanına alıyor; büyütüyor; okutup, tıp doktorluğu ihtisası yapmanızı sağlıyor. Fakat amcanız tarafından bir baba sevgisi görürken, yenge ve amcaoğlunuz tarafından tamamen dışlanıyorsunuz. Size bir de güzel duygular besleyen amca kızınız var; duygular elbette karşılıklı. Fakat bir gün yengenizden “katil oğlu” damgası yiyerek, hayatınızın şokunu yaşıyorsunuz. Çünkü babanız ölmemiş, seneler evvel bir cinayet işlemiş ve Selanik'ten Mısır'a kaçmıştır. Sessizce amcanızın evini terk edip, Mısır'a gidip babanızı bulmaya, ona tüm gerçekleri sormaya karar veriyorsunuz. Babanızı tesadüf eseri, para kazanabilmek adına doktorluk yaptığınız bir evde buluyorsunuz. Babanız sizi daha o bakışlarınızdaki mahsunluktan tanıyor. Ve size tüm hikâyeyi anlatıp, hükmü sizin vermeniz adına soruyor: “Cani miyim, masum mu?” Babasının günahını acımasız bir şekilde çekmek zorunda kalan Doktor Refik Bey'in aşk merkezli, polisiye hikâyesi. Harika bir kurguydu yine. Fazlı Necip'ten okuduğum 3.kitap oldu, her bir kitabı harika ötesi desem abartmış olmam. Yalnız kitapta tamamiyle bir polisiye kurgusu beklemeyin, ufak bir polisiye eseri ama bol entrika bulunuyor içerisinde. Dili sade ve anlaşılır. Sıkıldığını söyleyenler olmuş fakat ilk başlarda 2-3 sayfa kadar sabredip devam ederseniz, çok güzel bir Türk klasiği okuyacağınızı garanti ederim efendim 🩷 Cani mi, Masum mu? Fazlı Necip
Alıntı
Cani mi, Masum mu?Fazlı Necip · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025255 okunma