···Okunma: 02 Ocak 2026 14:36 Regresyon, geniş anlama sahip bir terimden ziyade bir yolculuktur. Çünkü sadece geçmişi değil, şimdiki zamanı ve geleceği de kapsayan bir terimdir. Geçmiş yaşantı şu anı etkiler ve geleceğe şekil verir. Eğer geçmişi çözerek şu anımızı bir düzene koyarsak geleceğimizi şekillendirmek bizim elimizde olur. Bu da yaşantıyı daha anlamlı kılar. Birçoğumuzun geçmişinde yaşadığı pişmanlıklar, yanlışlar, hatalar, yapmak isteyipte yapamadığı birçok şey vardır. Bunların nedenini çözmek şu anı daha dikkatli ve bilinçli olarak geleceğe taşır. Bu yüzden regresyon hatırlamaktan ziyade bir dönüşüme ilerler. Yazar da regresyon kelimesiyle tanıştıktan sonra eğitime başlayarak tecrübelerini bizlere sayfa sayfa anlatıyor. Yer yer anı, yer yer deneme, yer yer hikayemsi bir tarzda kaleme aldığı Zaman Yolcusu eseri kendisi için bir tecrübe, bir dönüşüm olduğu kadar; okuyucusunu da aydınlatıp tecrübelerinden faydalanmak için okurlara düşüncelerini paylaşıyor. Her yolculuk bir fark etmedir. Fark edersen çözersin. Çözdükçe her şey daha anlamlı gelir. Anlamlı olan her şey geleceğini ve anını daha bilinçli kılar. İşte o zaman dönüşmeye başlarsın. Sen, sen olursun.