2026 4. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2026 20:47
Kitap, sunduğu görsel şölenle çocuklara adeta “beni oku” diyerek güçlü bir giriş yapıyor. Sayfa sayısına kıyasla metnin az, görsellerin bol olması, vermek istediği mesaja gölge düşürmek bir yana, onu daha da etkili kılıyor. Bu yönüyle eser, vermek istediği değerler açısından “yükte hafif, pahada ağır” deyimine tam anlamıyla karşılık geliyor. Hikâye, yavru Otto ile büyükannesi Nanu’nun macera dolu yolculuğunu konu ediniyor. Bu yolculuğun hedefi Aslan Dağı’nın zirvesine tırmanmak. Tırmanış sırasında büyükanne Nanu’nun unutkanlığının sebep olduğu sıra dışı davranışlar, Otto’nun omuzlarına beklenmedik bir sorumluluk yüklüyor. Büyükannesinin dönüş yolunu unuttuğunu fark eden Otto, ona rehberlik ederek birlikte sağ salim eve dönmeyi başarıyor. Bu durum, yaşlı bireylerde görülen demans hastalığını düşündürüyor ve hikâyeye derinlik katıyor. Bir çocuk kitabı olmasına aldanıp yalnızca çocuklara hitap ettiğini düşünmemek gerekir. Aynı zamanda yetişkinlerin de okurken keyif alacağı, düşündürücü ve anlamlı bir eser. Eve Dönüş Yolu Corrinne Averiss
Eve Dönüş YoluCorrinne Averiss · Ketebe Çocuk Yayınları · 202285 okunma