Kur'an ve bilim aynı şeyi söylüyor.
2026 1. kitabı
Hayat bir bulmaca gibi. Yüce Allah kainatın her yerine küçük küçük şifreler gizlemiş. Kur'an'da da birçok ayette bu şifreleri çözmeye teşvik etmiş. İnsanlar bahçelerinde duran herhangi bir ağacı suluyor, düzenli olarak meyvesini topluyor ama bu nasıl oluyor bunu sağlayan kim diye bazen ömrü boyunca hiç düşünmüyor. Belki bir kez kafasını kaldırıp baksa, hadi dünya var uzay niye var, matematik, fizik, kimya niye var. Bir düşünse bunca şey neden böyle uyumlu ve bağlantılı. Big bang teorisi, evrenin yaratılışı, galaksiler, yıldızlar, kara delikler... Kitapta tüm bu kavramlar ve daha fazlası basitleştirilerek anlatılmaya çalışılmış ve içindeki mucizeler, Kur'an ile bağlantıları gösterilmeye çalışılmış. Bilim size uzaksa, matematikle uğraşmak sizi yoruyorsa, belki de anlamlandırmak zor geliyorsa özellikle bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Bilimle ilgilenen bir yetişkin içinde tüm bunları tekrardan birkaç saatte gözden geçirmek ve tekrar tekrar tefekkür etmek şükretmek için güzel bir fırsat. Özellikle liseye giden çocuklara da çok uygun bir kitap olduğunu düşünüyorum. Çevrelerinde herhangi bir olayda, izledikleri bir filmde Allah'ı görebilmeyi öğrenebilmek için iyi bir başlangıç kitabı. Ben çok severek okudum size de okumanızı tavsiye ediyorum.
Allah'ın Adıyla Kainatı Yeniden OkumakHasan Kaya · Kayalıpark · 20242 okunma