Öncelikle kitabı çok beğendim. Birçok kadına umut olabilecek, yoluna ışık tutacak bir eser. Her zorlukla beraber bir kolaylık ve çıkış yolu vardır. Kitabı okurken bunu rahatlıkla görüyorsunuz. Birbirinden habersiz farklı coğrafyalar da yaşayan ve hayat mücadelesi veren kadın olmanın getirdiği toplumun dayattığı o kimliğin altında ezilmeye çalışılan ama yılmadan onu darmadağın ederek kendi yollarını çizen kendine güvenen ve ne olursa olsun o yolda ilerleyen 3 tane kocaman güçlü kadının hikayesi… Okurken etkilenmemek mümkün değil, her sayfa çevirişinizde hikayelerinin neresinde güzelleşeceğini ve onların mutlu sonla biteceğini heyecan ve sabırsızlıkla okuyor merak ediyorsunuz. Bir saç örgüsünün kesildikten sonra 3 ayrı kadının hayatına ne denli etki ettiğini şaşkınlık ve hayranlıkla okuyacaksanız. Her kadının kendinde bir şeyler bulabileceği bir kitap olmış. Mücadeleden vazgeçmeyen ve direnen bir kadının hayatında ne gibi mucizeler yarattığını ve bir kadın isterse tüm yaşımı, hatta dünyadaki bütün kadınlara dokunarak onları dahi nasıl değiştireceğini gözler önüne seriyor. Biz kadınlar güçlüyüz eğer istersek birbirimizin hayatına muazzam şekilde dokunarak mucizeler yaratabiliyoruz. Kadın kadının kurdu değil,(ki bu erkek egomanyasının kelimesi) kadın kadının dostu, sırdaşı, yareni ve en büyük destekçisi olmalı kendini yeniden doğuran ve yaşatan kadınlara keyifli okumalar