2026 3. kitabı
Öyle bir evrendeyiz ki nerdeyse her uyandığımız yeni bir günün güneş ışınları bizleri farklı bir âlem dünyasında, farklı karakteristiklerde yol almamızı sağlıyor. Sanki gökten inen bir ağla bizi hapsederek bir kozanın içine koyar. Kendi iç dünyamızla savaşır, yer yer kendimizi tanımaz bir vaziyette buluruz. Öz benliğimiz arayışında bile kaybolmuş oluruz. Böylelikle  endişelerimiz oluşur ve korkuya dönüşür. Neden mi? Çünkü hayatımızda bir duraksama olur ve kendimizi bir kısır döngüde hissederiz. Edebi bir kurgudan ziyade felsefi, manevi ve psikolojik derinliği olan aynı zamanda bir kişisel dönüşüm ve hakikat arayışı ile yaşamın anlamını bizlere sunarak tam olarak bir rehber niteliğindeki; betimlemeleriyle harika olan Kozadaki Dünya kitabında Ali Kum'un hayatıyla bu kısır döngüye ışık tutulmuş olur. Yazar, 'Koza' kavramını çok katmanlı işleyerek, onun sadece dış dünyadan bizi ayıran bir engel değil aynı zamanda ön yargılarımız, korkularımız ve toplum tarafından dayatılan kimlikler olduğunu beyan ediyor. Ve basit bir gelişimci gibi 'pozitif düşün ve başar' değil de 'ölmeden önce öl, acınla ve karanlığınla yüzleş' diyor. Yazarın üslubu oldukça samimi ve davetkârdır. Karmaşık felsefi kavramları, gündelik hayatın içinden örnekler ve metaforlarla basitleştirerek anlatır. Böylece geniş bir kitle tarafından anlaşılmasını sağlar. Tavsiye edeceğim bu eser betimlemeleriyle uzatılmış olsa da ilgiyle ve beğenerek okudum.
Kozadaki DünyaHamza Karabektaş · Kırmızı Ada Yayınları · 20248 okunma