2025 60. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2025 16:08
“Her yer ev değildir, bazen bazı yerlerde sadece kalırsın.” Konusu: Yeşil Yolda yaşayanlar üçe ayrılmış durumda. İnsanlar, soğuklar ve avcılar. Kasabada dolanan hikayelere göre Zemheri ayında bir avcı olarak akademiye seçildiğini anlamak için soğuklardan biriyle karşılaşmanız gerekiyor. Maya bir gece yarısı geçmeye çalıştığı köprüden tam düşecekken onu Soğuklardan olan Ayaz Tolunay kurtarır, böylece Maya ailesinde kuzeni Dila’nın seçilmesi gerektiğini düşündükleri avcılığa seçilmiş olduğunu anlar. Ve Maya uzun zamandır görmediği çocukluk aşkı onu kendisi gibi bir avcı olabilmesi için akademiye götürdüğünde onların peşinden gitmeli ya da geri dönmeliydi. Ama ormanı seçti. Sınır bölgesi ve Avcılar için kesinlikle yasak olan intihar ormanında daha fazla Soğukların hedefi haline gelmesi kaçınılmazdı. İçine düştüğü yeni dünyada herkesin ondan ne istediğini anlamaya çalışırken kimin tarafında olacağına karar vermesi gerekiyor. Onlarla bir anlaşma yapmak tehlikeli ama anlaşmaya uymamanın geri dönüşü yok. Yorum: Yazardan okuduğum ilk kitap Gecenin Hikayesi Aylema oldu. Yazarın ilk serisi olduğu için beklentim çok yüksek değildi açıkçası ama gerçekten çok sevdim. Oldukça sürükleyiciydi, kitap boyunca ne olacak acaba diye merakım sürdü. Kitap öyle bir yerde bitti ki dayanamayıp tüm seriyi satın aldım. Ayaz karakterinin daha ön planda olmasını beklemiştim ilk başta ama Fetih karakterine düştüm… Kitaptaki en sevdiğim yerler kesinlikle Maya ve Fetih sahneleri oldu. Doruğa ise ısınamadım hiç. Tüm seri boyunca karakterlere karşı düşüncelerim değişicek mi merak ediyorum.
Duygu ve Düşünce
Gecenin Hikayesi - AylemaN. G. Kabal · Martı Yayınları · 20233,452 okunma