02 Ocak 2025 Tarihinde sevgili Ferdi Tayfur Büyüğümüz vefat etti ; Cemalullah en büyük cennet makamıdır! Bizleri orada buluştursun inşaAllah! Dünya da sevmeyi bilmeyenlere bu en yüce makam haramdır, cennete gitse bile yani 'Dünya da kör ahirette kör."
Genelde her yıl bir albüm sunuyordu bizlere, her yıl büyük heyacanla yeni çıkan albümünü aldığımda kaseti jelatininden açıp, söz: Ahmet Selçuk İLKLAN & Müzik: Ferdi TAYFUR olan şarkıyı öncelikle dinlerdim.Hatta ikiz kardeşten öte harika dostlukları vardı bende onlara çok özenirdim çünkü erkek kardeşim olmadığı için bende dostluğa önem veren biriyim. Yaşadığım şehir koyu muhafazakar olduğu için o zamanlar ciddi manada beste yapan emsallerim yoktu ki şu anda çok genç kardeşlerimiz var beste yapan! Derken 1993 senesinde Sevgili Suat SUNA özel bir televizyonda pop müzik yarışmasını bol ödüllü olarak kazandı. Türk müzik tarihinde üç ödül ( Yarışmada birinci, ikinci ve dördücü oldu ve özel hattlı telefonlardan arayarak halkımız seçti yani şike olma ihtimali yüzde sıfır )
birden alan hiçbir sanatçı bu güne kadar çıkmadı. Seçici bir insanıdım ve o güne kadar hiç bir pop sanatçısının kasetini ne alıp dinledim ne onlarla çalışmak istedim, sevgili Suat SUNA'yı görene ve sesini melodisini dinleyene kadar. Çocukluğumdan beri hayalimdi Ferdi Tayfur & Ahmet Selçuk İLKAN - Orhan GENCEBAY & Cemal SAFİ ikilileri gibi benim hayalimde sevdiğim işi sevdiklerimle yapmak., Suat SUNA & Gökhan ER ikilisini oluşturmaktı. Çocukluğumdanberi düzenli olarak Merhum Ferdi TAYFUR abinin albümlerini alırdım; 1993 senesinde ilk defa bir pop sanatçısı albümü ( Suat SUNA 1993 ) aldım elbette çok dikkat çekti ki çevremde çok genişti sevgili Ferdi TAYFUR abi gerçekten baba bir adamdı ki kulağına gitmiş olmalı 1994 senesinde "MOR GÜLLER" şarkıyla Suat SUNA & Gökhan ER olarak bizi onore etti. Kısaca ER & SUNA yol haritasını çizerek böyle sembolik şiirler çok güçlü olur kolay kolayda yazılmaz! Dünyamızda bu akımın öncüsü Fransa'dır; edebiyata ilgisi olanlar iyi bilir. Yine aradan bir yıl geçti Merhum Kayahan AÇAR abi sevgili Suat SUNA'ya " Hasret Fenerleri" şarkı sözünü verdi çünkü çok büyük sanatsal rantın kokusunu almıştı. Evet gelişmiş ülkelerde bu tarz çekme işine izin vermiyorlar ki sanatsal olarak bizden çok ilerdeler bu işin enteresan tarafı Sevgili Suat SUNA; 1992 yılında Altın Güvercin Şarkı yarışması'nda ikinci oldu ve Jüri üyesi olan Merhum Kayahan AÇAR abi Suat SUNA'ya puan vermedi zaten verseydi yarışmanın birincisi Sevgili Suat SUNA oluyordu ; Akademisyen dostlarımızla bizde soruyoruz madem oğlun gibi çok seviyordun Suat SUNA'yı yarışmada niye puan vermiyosun.. 1994 senesinde Merhum Ferdi Tayfur Abi bu iki gence şarkı hediye etti ve Suat SUNA çok değerli oldu. Kayahan AÇAR yanına çekti. Ve adama sorarlar Suat SUNA & Gökhan ER bu iki genci niye tanıştırmadın ve kaynaştırmadın Ey Kayahan AÇAR en ufak bir somut girişimin olmadı bu konuları internette çok haykırdım o Merhum o zaman hayattaydı! TIME dergisine kapak olacak entrikalar döndü evet konuyu kapatıyorum.
Neden açtım bu konuyu Türkiyemiz de insan ilişkileri beraberinde kardeşlik, dostluk ilişkileri organizeli bir şekilde bozulduğundan paralel yapıları doğuruyor yani İnsan ilişkilerinin güçlü olduğü bir ülke de sanatsal rantın olması mümkün değil.
Canım Türkiyem'de önce insan ilişkilerini düzelteceksiniz ki sanatımız yoluna girer beraberinde siyaset, ticaret ve teknolojimiz düzelir. En acil bir şekilde nefret suçlarına çok ağır yaptırımlar uygulanırsa bu sorun kökten çözülür hatta en az elli yıl önce ki nefret suçları da gündeme gelmeli ki yüce Allah hukuk sistemimizin işini rast getirsin.
Sevdiğim insanla sevdiğim işi yapamadım ve karekterim müsade etmedi ki hiçbir paralel yapıya da dahil olmadım ve işsizim elli yaşına geldim hiç evlenmedim.
Aynen bütün samimiyetimle ne yaşadıysam onu sizlere aktardım Allah razı olsun sevgili Merhum Ferdi Tayfur abimizden onun Sevgili Ahmet Selçuk İLKAN hocamla candan dostluğu bize örnek oldu.
İçimde öyle bir büyük uhde var o kadar gücüme gidiyor ki efendice internet dünyasında bu tür paylaşımlarımla rahatlıyorum.
Ve işin ilginç tarafı 23 yıldan beri iktidar olan o bürokratların çoğuyla Refah Partisi'nde bende omuz omuza çalıştım ter akıttım ve hizmet ederken hastalandım yıllarca tedavi gördüm. Onlar Merhum Kayahan AÇAR'ın bu fitneci tarafını tuttular ki beni görmezden geldiler. AK Partisine hiçbir zaman destek vermedim internette ki paylaşımlarıma bakabilirsiniz!!! Saadet ve Yeniden Refah Partisini destekledim. Dikkatinizi çekerim ben aktif mazlumum yani pasif mazlum başka bir şey bunu iyi görün; Allah bana uzun ömür verirse ne demek istediğimi o zaman anlarsınız ve muradımı göremeden ölürsem işte siz o zaman kopacak gümürtüyü seyredin. Mütavazilik yolumu daha da uzatacak o yüzden bu acı gerçekleri görün.
Şu an desteklediğim siyasi partiye de sorarlar siz niye bu konuyu kapatıp görmezden geldiniz diye.
Esenlikler dilerim.
En kısa zaman da sevdiğim işi sevdiklerimle yapmak nasip olur inşaAllah.,
Sevgi ve Saygılarımla.
Gökhan ER