·212 syf.····Okunma: 03 Ocak 2026 21:07 Dilara Yılmaz’ın kaleme aldığı karanlık gecenin izleri kitabının konusu; öncelik olarak kadınlara yapılan haksızlığa, darp edilmesine ve bir kadının başına ne gelirse gelsin güçlü kalabileceğine değinilmiştir.
Kitabın içerisinde şiddet, iftira ve ölümün yanı sıra aşkın insan hayatına çat kapı girdiği ve insanın aşık olabileceği kişiyi seçemediği de işlenmiştir. Akıcı ve sürükleyici bir hikaye. Bir sayfadan acı çıkarken, bir sayfadan umut, bir diğer sayfadan da aşk ve aşkın doğasında olan tensel çekimleri okuyoruz. Kitabı okurken duygularınız birbirine karışabilir. Bazen karakterlere kızarken bazen de onları çok iyi anladığınızdan ‘hayır’ demek isteseniz bile diyemediğiniz anlar olur. Bazı karakterlere ise kitabın sonuna gelesiye kadar küfür etmeye devam edersiniz. Ancak kitapta en güzel işlenmiş ve asıl önemli olan konu; insanın, nasıl bir insan olabileceğini kendi seçmesidir. ‘Ben böyleyim’ ‘Başıma bu geldi, artık hayatım bitti!’ Demek yerine, olan durumları ve yanlışları değiştirmek tamamen yine kişinin kendi elindedir. Beğendiğim kitaplar arasına eklendi.