2025 246. kitabı
Okunma: 30 Aralık 2025 00:00
Unutulmuş Kuşlar Göğü I ~ K. K. Berk . Yazardan en merak ettiğim seriye harika bir giriş yaptık ve âşık oldum! Okuyan tüm arkadaşlarım aşırı sevmişti ve ben de heyecanla serinin devamını bekliyordum. Şimdi yeni baskılarıyla iki kitaba birden kavuşunca hemen okudum ve bayıldım Yazarın kalemini zaten çok seviyorum ama bu defa farklı bir türde ve inanılmaz bir kurguyla karşılaşmak o kadar iyi geldi ki… Evera, yani Era’nın yaşadığı toplumda çok katı kurallar vardı. Ormana asla girmemeli, sınırları asla geçmemeliydi. Ve tüm topluluk, bağlı olduğu Öncü’ye saygı duyup ona bağlı kalmalıydı. Kaldığı yer, yani “Yuva”, öyle garip bir yerdi ki istismar edilen ya da özellikle edilmek için toplanmış insanlarla doluydu resmen. Asla adının anlamını taşımıyordu. Era ve kardeşi Zey’i başta o kadar kısa okumamıza rağmen onlara öyle bağlandım ki, Zey’i kaybetmek beni mahvetti. Ulu İles’e olan bağlılıklarını gösterdikleri Hürmet Töreni’nin ardından kardeşini kaybetmesi ve onu kardeşinden ayıran okla birlikte her şey daha da büyüyor. Kardeşini öldüren katili bulma ve intikam isteğiyle beraber maruz kaldıkları büyük bir savaştı. Era’nın annesinden ve kör bağlılığından nefret ettim. Kardeşinin katilini bulmak için çıktığı yolda yıllardır anlatılan sınırların dışına çıkması, Vahşilerin arasına girmesi ve onu yaralı hâlde bulan aileyle yaşananlar o kadar heyecanlıydı ki Rans’ın kızı ormanın derinliklerinde bulması ve eve götürüp ailesiyle birlikte iyileştirme süreçleri, kimliklerini bilmedikleri kızı korumak için yaptıkları her şey adım adım bir keşifti resmen. Era’nın, yıllarca “Vahşiler” diye anlatılan insanların arasında olmasını, intikamı, duyguları ve acısıyla savrulmasını okumak beni çok etkiledi. Rans’ın ailesinin yarısını çok sevdim, diğer yarısıyla hâlâ yıldızlarımız barışmadı ama küçük kardeş Feyn bebeğim resmen Zey oldu hepimizin gözünde. Rans ve Era ise bambaşka bir mevzu Kuşların anlamının bu kadar özel oluşu ve Rans’ın bu konudaki hareketi beni çok etkiledi! Kitabın büyük bir kısmını gözlerim dolu dolu okudum Soluksuz okudum ve iyi ki ikinci kitap elimdeydi. Öyle bir yerde bitti ki, ikinci kitapta acılarımın zirveye çıkacağı çok belli.
Unutulmuş Kuşlar Göğü 1K. Kübra Berk · Artemis Yayınları · 2025500 okunma