2026 2. kitabı
Uzun zamandır kalemini sevdiğim bir yazarın kitabını yeniden raflarda görmek gerçekten iyi hissettirdi. Ellen Marie Wiseman’ın romanlarında hep tanıdık bir şey var; sessiz ama derin bir sarsıntı. Bize Yalan Söylediler de tam olarak bunu yaptı. 1930’lu yılların Amerika’sında, göçmen bir annenin kızı için verdiği mücadeleyi okuyoruz. Lena’nın hikâyesi; annelik, yoksulluk, dışlanma ve “uygunsuz” denilerek parçalanan aileler üzerinden ilerliyor. Özellikle Ellis Adası’ndan başlayıp Blue Ridge Dağları’na uzanan o yolculuk, sadece bir yer değiştirme değil; insanın hayatla sınandığı uzun bir yürüyüş gibi. Kitap boyunca sevginin, sistemin soğuk yüzüne karşı nasıl direndiğini görmek insanın içini acıtıyor ama aynı zamanda umut da bırakıyor. @ellenmariewiseman kalemini sevme sebebim tam da bu dramatik olmaya çalışmadan kalbi hedef alması. Toplumsal adaletsizliği, anneliğin sezgisel gücünü ve “normal” denilen şeyin ne kadar kırılgan olduğunu sade ama çarpıcı bir dille anlatıyor. Uzun zamandır yeni kitabı yoktu, bu yeniden baskı benim için ayrı bir mutluluk oldu. Eğer tarihî arka planı olan, insan hikâyeleriyle dolu romanları seviyorsanız, bu kitap listenizde olmayı hak ediyor.
Bize Yalan SöyledilerEllen Marie Wiseman · Arkadya Yayınları · 2025150 okunma