·416 syf.····Okunma: 05 Ocak 2026 19:39 Selam kitapseverleeer.
Bu gün sizlere kalemiyle ilk kez tanıştığım #nurarıcan ‘ın #ateşteyananbedenler kitabı ile geldim. Böyle mutlu bir giriş yaptığıma bakmayın kurgu efsane bir şekilde ağlatıyor. Gerçi canım yazar en başta uyarısını vermiş ama pek inanmak istememiştim açıkçası.. Siz siz olun önsözlere inanın arkadaşlar Zaten ilk dikkatimi çeken gerçek hayat hikayesinden ilham alınarak yazılmasıydı. 415 sayfalık eser 2 günde bitti, kurgu o kadar akıcı ki elinizden bırakamıyorsunuz.. Her şey çok güzelken neden Cihan ile vurdunuz bizi canım yazar? @nur_arcn Gelelim konusuna..
Rozalin; aslında çocukluğundan beri güzel hayat yaşayan ve mutlu bir kızdır. Kocaman konağın içinde geniş aile olarak yaşarlar ve birbirlerine bağlıdır hepsi. Lakin bir gün nenesi bir istekle karşısına gelir ve o an hayat başına yıkılır. Ölü bir kadına aşık olan kuzeni Berzan ile evlenmesini ister. Ne kadar kabul etmek istemese de töreye karşı gelinmez bilirsiniz.
Berzan; Çok sevdiği Evin’in intihar ile yıkılır. 7 sene bunun vicdan azabı ile yaşar lakin artık buna bir dur demesini isteyen nenesi onu kuzeni ile evlendirir.
Artık aynı evin içinde yaşayan iki ölüdür onlarda. Sadece zorunluluk hallerinde konuşurlar. Rozalin ne kadar birşeyleri yoluna koymaya çalışsa da Berzan kabullenemez. Bir gün Berzan hastanır ve Evin’in mezarlığına Rozalin gider ve orda kara kaplı bir defter bulur. Defteri bulduktan sonra bütün hayatları artık tamamen kopar ve Rozalin evi terk eder.
Sizce bu kara kaplı defterin sırrı nedir? Merak ettiyseniz sizi şöylee alalım..