Herkese selamlar. Nasılsınız? Bugün sizlere yollarını dört gözle beklediğim kitapla geldim. Çok büyük beklentiler ile başladım ve beklentimin üstünde çıkan bir kitap oldu Yılın ilk haftasından bol heyecanlı, bol aksiyonlu harika bir kitap okudum
Kitabın konusuna gelecek olursak; Ceyhun Pars Havas işinde başarılı bir boksördür. Çıktığı maçta Tunç Alaska'yı yenip federasyonun seçtiği yeni Türk boksörlerinden biri olmuştur. Bu yenilgiyi kabul edemeyen Tunç, Pars'a oyun oynamıştır. Bunun sonucunda Pars hapse girmiştir. İçeride bunu hazmedemeyip, dışarı çıkar çıkmaz Tunç ve babası Tarık Alaska'yı bitirmek için plan kurmuştur. Ve bu plan Asya Alaska'dan geçmektedir. İstanbul'da babasının ve abisinin pis işlerinden habersiz lüks hayat yaşayan Asya aynı zamanda balerindir. Üç aydır babasına ve abisine ulaşamayan Asya çok sıkılmıştır. Yaşadığı ev kendisine kafes gibi gelmeye başlamıştır. Tam da bu zaman da Moskova'dan büyük resital için davet almıştır. Bavulunu hazırlar hazırlamaz Moskova'ya gitmek için evden kaçmıştır. Moskova'nın karlı ve soğuk havasında arabasıyla gezerken arabası bozulan Asya'nın yardımına Ceyhun Pars yetişmiştir. İkili bundan sonraki günlerini beraber geçirirler. Panayır ve buz pateni kısımlarını o kadar sevdim o kadar güldüm ki Dağ gibi adamın buz pateni sürdüğünü (daha doğrusu sürmeye çalıştığını) hayal ettikçe gülmeden edemedim. Herşey böyle güzel ilerleyecek diye düşünürken bir anda işler değişir ve birbirlerine düşman olurlar. Asya ailesiyle olan bütün pislikleri öğrenir. İlk başta inanmak istemese de Pars delilleri önüne serince inanmak zorunda kalır ve beraber işbirliği içerisine girerler. Ateş ve barut gibilerdi ama aralarındaki çekim de inkar edilemez şekilde ortadaydı. Bu sırada Asya'nın bilmediği ablası da ortaya çıktı ama nefret ettiğim karakterlerden biri oldu. Ceyhun'u da başta seviyordum ama sonrasında Asya'ya davranış şekli yüzünden o da biraz gözümden düştü ama favorim arkadaşları arasından Hun oldu. Hem komik, hem tatlı bir beyefendi. Tek kelime ile kendisine bayıldım. İnşallah o da Ceyhun gibi değişmez diyorum
Kısaca kitabı tek kelime ile gerçekten çok beğendim. 8. bölümden sonra bol kaoslu bol heyecanlı bölümler okudum ve elimden asla düşüremedim. Tatlı bulduğum sahneler olduğu gibi çok sinirlendiğim sahnelerde oldu. Asya'nın bazı sahnelerini okurken biraz abarttığını da düşünmeden edemedim. Ve sonu çok heyecanlı bir yerde bitti. Acilen ikinci kitabı istiyorum kesinlikle tavsiyemdir ateşböcekleri Okuyun, okutturun