...çok şeyler var!
2026 1. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2026 00:00
Ibn Fattume’nin bir hayali var, o da kimsenin daha gidemediği veya gidip dönemediği harikalar diyarı „Cebel Ülkesini“ görmek. Sevdiği kız ile evliliği olmayınca aşk acısını bir nevi unutmak için bu seyahatin iyi geleceğine karar verir ve yola çıkar. Ziyaret ettiği ülkelerin kültürünü, dinini, sistemini araştırır, en bilge insanlarla görüşmeler yapar. Bu gezisinde tekrar aşık olur, evlenir ve acılar çeker. Tabi ki sonunda Cebel Ülkesine ulaşır… Ziyaret edilen ülkelerin siyasi yapılarını konu eder yazar. Monoteizm, Demokrasi, Sosyalizm ve Özgürlük yapıları hakkında pozitif ve negatif noktaları değerlendirir. Farklı farklı siyasi yapıya sahip olan ülkelerin kendilerine göre hep doğru olduklarını ve diğerlerin yanlış olduklarını ele alır. Bu nedenle hangi sistem olursa olsun, karşı tarafa „özgürlük ve adalet“ verme namına savaşların kendilerine göre kutsallığını dile getirir. Ayrıca her toplumun farklı inanç ve ahlak değerlere sahip olduğunu da açıklar. Kitabi çok beğendim. Çok şey anlatıyor. Çok şeyler de öğretiyor. Bu çok şeyleri yazmak yerine, herkesin okumasını ve kendi fikirlerine yol vermelerini tavsiye ederim.
İbn Fattume'nin SeyahatiNecib Mahfuz · HitKitap Yayınları · 201361 okunma