···Okunma: 07 Ocak 2026 10:34 Öncelikle yaklaşık 3 yıldır reading slump yaşadığımı belirtmek isterim. Belki çok uzun bir süre ama bu kadar uzun bir süreden sonra tekrar kitap okumaya başlamak insana çok külfetli gelmeye başlıyor. Böyle bir ruh halindeyken sevdiğim bir arkadaşımın önerisi ile bu kitabı bir hevesle satın aldım ve okumaya başladım. İlk defa bu yazarın bir kitabını okudum. Yazarın dili oldukça sade ve betimlemelerden biraz uzak. Bu insanın okumasını kolaylaştırıyor ve bir şekilde kitap akıp gidiyor. Kitabın konusu aslında çok farklı değil ama ele alış biçimini orijinal buldum. Çevresel sorunları ve dünyayı korumanın önemini 72 yaşındaki Grace aracılığı ile bize de aşılıyor. Dünya dışı varlıklar yoluyla özel güçlere sahip Grace kendi suçluluk duygusundan arınması sonucu çok daha güçlü bir hale gelip bu güçlerini doğayı korumak için kullanmaya başlıyor. Bu yönüyle de insanların kendinin tutsağı olduğunu ve zincirlerinden kurtulabilirse potansiyeline ulaşabileceği düşüncesini hissettirdi bana. Genel anlamda kitabı beğendim. Evrensel bir sorunu farklı bir şekilde ele almasını ve bunu yaparken ağdalı bir dil kullanmaması beni kendine daha çok çekti. Kitap okumaya verdiğim arayı bitirmeme aracı olduğu için de tabiki gönlümde de ayrı bir yeri olacak bundan sonra.