Bölünmüş Dünya / Prof. Dr. Ziya SELÇUK
2026 1. kitabı
Okunma: 07 Ocak 2026 14:23
Ziya hocam, “Bölünmüş Dünya” ile yalnızca bir eğitimci ya da akademisyen değil; aynı zamanda çağını okuyan, insanı merkeze alan bir düşünür olduğunu da ortaya koyuyor. • Akademik arka planını kuru teori olarak bırakmıyor; insanın zihinsel ve duygusal dünyasını merkeze alıyor. Bu, metinlerine derinlik ve sahicilik kazandırıyor. • Eğitim meselelerini yalnızca okul ya da müfredat üzerinden değil, toplumsal kırılmalar, değerler ve modern insanın parçalanmışlığı üzerinden okuyor. • Zor kavramları gösterişsiz, anlaşılır ve içten bir dille anlatabilmesi ciddi bir entelektüel olgunluk göstergesi. • Akademik kibirden uzak duruşu, onu “ulaşılmaz bir hoca” değil; dinlenebilir, güvenilir bir rehber hâline getiriyor. “Bölünmüş Dünya” özelinde ise; modern insanın aidiyet, anlam ve bütünlük kaybını çok isabetli bir yerden yakalıyor. Kitap, okuru yormadan ama düşündürerek ilerliyor; bu da her akademisyenin başarabileceği bir şey değil. Velhasıl bir eğitimci olarak Ziya Selçuk hocamın her daim takipçisiyim ve kendisiyle gurur duyuyorum.
Bölünmüş DünyaZiya Selçuk · Epsilon Yayınevi · 2023155 okunma