Herkese merhaba
Binlerce ışık yılı uzaktan gelen bir mesaj evrenin kaderini nasıl değiştirebilir ki? Yıllar önce söylenen unutulmaya yüz tutmuş bir kehanet yeniden gün yüzüne çıkıyor. Evrenin en karanlık köşelerine sinmiş kötülük tüm zehrini akıtmak için gün sayıyor.
Kötülüğün uyanması ile birlikte Zatrya topraklarında yaşayan Elyht'lerin huzurlu ve mutlu yaşamları yine tehlikye giriyor, tabi bu sefer sadece Zatryalılar değil tüm evren yok olmanın eşiğine geliyor.
Şimdi hazırsanız bu yok oluşa engel olmak için hep birlikte Zatrya topraklarına gidiyoruz, burada bizi kadim bilge Eldrion ve Elyht'ler karşılıyor.
Daha önce hiç kimsenin görmediği kadar güzel olan Elyht'ler soluk mavi, hafif kristalimsi ve parlak bir tene sahipler, kristal yapıdaki kanatları da onlara zarif bir hava katıyor. Bu mucizevi ve iyi kalpli varlıklar tüm evrenin dengesini sağlıyorlar tabi her iyiliğin içinde bir de kötülük olur değil mi?
Avernox bu muhteşem güzelliğin yok olmasını ve tüm evrenin kontrolünün kendi eline geçmesini istiyordu. Yıllar önce kadim bilgeler tarafından bütün gücü elinden alındıktan sonra karanlığa hapsedilen Avernox mühürleri ele geçirip zafer kazanmak ve kehaneti gerçekleştirmek için elinden geleni yapıyor ve sessizce güçlenmeye devam ederken bir yandan da Gölge savaşçılarını Zatrya'nın dört bir tarafına yerleştiriyor.
Bu sırada kadim bile Eldrion da savaşı kazanmak için hazırlıklara başlamıştı, Eldrion bu savaşı tek başına kazanamayacağını biliyordu ve bu sefer herkesin yardımına ihtiyacı vardı. Kadim bilge hiç vakit kaybetmeden dostlarına yardım çağrısı gönderdi ve artık büyük savaş resmen başlamış oldu.
Bu savaşın tek bir kazananı olacaktı, ya iyiliğin gücü galip gelecek ve tüm evren huzura kavuşacak yada kötülük galip gelecek ve evren sonsuz bir karanlığın içinde hapsolacaktı.
Fantastik kurguları gerçekten çok seviyorum hele yazarın yarattığı evren ve karakterler farklı olunca benim için şahane bir okuma oluyor. Üç Mühür Efsanesi Zatrya'nın Kalbi serinin ilk kitabı ve ilk kitap olarak oldukça hareketli başladı yani tam istediğim gibi bir okuma oldu Ben fantastik kurgularda çok fazla uzatma ve betimleme sevmiyorum, hemen olayların içinde olmak istiyorum, umarım kitabın devamı çok çabuk çıkar çünkü çok heyecanlı bir yerde bitti. Fantastik sevenlerin çok seveceği ve ilk defa bu tarzda okuma yapacak olanlar için de güzel bir başlangıç kitabı olacağına eminim kesinlikle herkesin okumasını tavsiye ediyorum.