Nasıl bir kitap okudum ben yaa Bir kere ana karakter kızımız resmen biz okurların hayalini yaşadı Bütün spoilerlarını bildiği en sevdiği serinin içine düştü gerçi kötü karakter olarak ama olsundu Bu başlangıç cidden ilgimi çok çekti ve hevesle devam ettim. Kızımız kitaptaki hikayeyi yaşamaya başladığında bir tık zorladı çünkü hikaye bir karıştı sanki. Ne okuyorum ben, kim kimdir? Kızımızın amacı nedir? diye diye yarıdan sonraya geldiğimde işler ilginçleşmeye ve karakterler kafamda oturmaya başladı. Bir de kızımızın aşk yaşayacağı kişinin netleşmesi biraz zaman aldı, yan görsellerde spoi olmasın diye o kısmı boş bıraktım Finale doğru bir dramsı bölüm vardı ve oradan sonra olay koptu. Sonunu ise çok beğendim Kitapta kötülük kazanıyor ama kime göre neye göre karar sizin. Değişik bir okuma deneyimi arayanlar için içerik size uyuyorsa eğer, güzel bir alternatif olabilir
Biraz da konusundan bahsedeyim. Kitabın ilk başında kızımız Rae ile kız kardeşi Alice arasındaki tatlı kardeşlik bağını okuyoruz. Alice kitap okumayı seviyor ve hatta Rae’ye de okuyor. Fakat sonra Rae 17 sine geldiğinde kötü bir hastalığın pençesine düşüyor. 3 yıldır da bununla mücadele etmiş artık sona da yaklaşmıştır. Bir sabah hastane yatağında uyandığında başında bir kadın buluyor ve ona yaşama şansı için bir fırsat sunuyor. Kadın ona; en sevdiği kitaptaki ülkeye gitmesini ve orada yılda bir kez açan yaşam ve ölüm çiçeğini bulmasını, açtığı anda koparıp evine iyileşmiş olarak döneceğini söylüyor. Kızımız inanmasa da kaybedecek birşeyi yoktur ve kadının açtığı kapıdan girdiğinde kendisini en sevdiği serideki hikayenin içinde bulur hem de kötü şeytani üvey kardeş olarak. Üstelikte yarın idam edilecektir.
Şimdi Rae’nin yapması gereken ilk şey hayatta kalmaktır ve bunun için de kralı ikna etmesi gerekir. İlk engeli aştığında Rae kitaptaki yaşananları gerçekleştirmeye başlar ve bir taraftanda çiçeği elde etmek için şimdiden planlar yapar. Kendisine de kötülere layık bir ekip kurar. En yakın muhafızı, paradan başka hiçbir şeye önem vermeyen Key’dir. Sonrasında hizmetlisi Emer ve kendisi gibi gerçek dünyadan buraya düşen Altın Kobra ile saray entrikalarının dibini vururlar Bu arada Kobra’da bir şekilde kendi hikayesini değiştirmiş ve şimdi Rae ile birlikte kitabın gerçek hikayesine sadık kalmaya, birilerini kurtarmaya çalışıyorlar ama hesaba katamadıkları, farkına varamadıkları çok büyük bir şey finalde her şeyi mahvederken Rae yaptığı hatanın bedelini nasıl ödeyecek dersiniz? Çok daha fazlasıyla birlikte okuyup öğreniyoruz