·96 syf.····Okunma: 08 Ocak 2026 23:32 Daha önce irade eğitimiyle ilgili başka bir kitabı okumuştum. Bu kitap da ona benziyordu. Yeni dönem gençleri için yenilikçi örnekler beklemiştim ama öyle olmadı. Teknoloji çağının insanlarına yüzyıllar öncesinin sözleri pek etki etmiyor bence. Sürekli tekrara düşülmüş. Farklı başlık altında benzer şeyler bu kadar kısa bir kitap için fazlaydı. Yine de kitaptan özet olarak aldıklarım şu şekilde; iradeyi eğitmenin yaşı yoktur, sonuç kadar süreçteki çabayı da takdir etmeliyiz, kendimizi tanımalı ve gerçekçi hedefler koymalıyız, başaramadığımızda yolumuzu değiştirmeli karamsarlığa kapılmamalıyız, çevremizi özenli seçmeliyiz, nasıl bir hayat istediğimizin farkında olmalıyız bu farkındalıkla yapılacaklar listesi hazırlayabiliriz, duygu-dürtü-düşünceler geçicidir hiçbiri sonsuza kadar devam etmez, 15 dk hareket sağlıksız atıştırmalığı engeller, uykusuzluk irade kapasitemizi çok yoran zorlayan bir durum dikkat edilmesi gerekiyor, evet irademizin bir kapasitesi var nelere harcadığımıza dikkat etmeliyiz, rutine dönüştükçe bazı hareketler iradeyi zorlamadığından yeni şeylere daha çok çaba harcayabiliriz, umut durduğumuz yerde gelmez çabayla gelir çabalamaya devam.