·214 syf.····Okunma: 07 Ocak 2026 01:55 Hikayenin konusu Paris'te yaşayan Oliver Nathan'ı konu alıyor. Annesini kaybeden, eşinden boşanan, kendi içinde kavgalarıyla yaşayan Nathan Fransa'dan Küba'ya gitmek istiyor. İçinde gitmek arzusu var. Bir türlü kaçmak ve orada yeniden doğmak. Bir gün Nathan'ın hikayesi Bay Cenavi ile kesişiyor. Bay Cenavi Portekizli bir gezgin ve psikiyatrist. Karşılaşmaları Nathan'ın şiddetli bir öfke patlaması ile başlıyor. İlk karşılaşmalarından sonra Nathan Bay Cenavi'yi ararken tesadüfen tekrar karşılaşıyorlar. Nathan ve Bay Cenavi uzun uzun konuşuyorlar. Sohbet ediyorlar. İlk ve ikinci tesadüf karşılaşmalarından sonra iki insan belirledikleri günlerde buluşmaya, konuşmaya başlıyorlar. Nathan ve Bay Cenavi neler konuştular? Neleri çözüme ulaştırdılar? Nathan hayalini gerçekleştirebilecek mi yoksa Fransa'da yaşamaya devam mı edecek? Okuyup görmek lazım.
Nathan'ın haline biraz üzülsemde aslında çok keyif aldım okumaktan. Okurken kitabın içine sizde giriyorsunuz. Elektrik süpürgesi hortumu gibi hüp çekiyor Serhat Kaya yazı ve kurgularıyla. İçselleştiryorsunuz. Kendinizden bir şeyler bulmaya başlıyorsunuz. İçinize ışık tutuyor adeta yazılarıyla. Hiç çıkmak istemedim kurgudan, kitap bitsin hiç istemedim. Bölüm bölüm devam eden diziler gibi Nathan ve Bay Cenavi başka başka konularda kitabı seri gibi devam ettirselerdi. Size gitmek yakışmadı. Bu kitap bitti ama başka başka kitaplarda görüşmek dileğiyle deseydim kitabın kapağını kapatırken. Ah ah. Her güzel şey neden biter? Kaleminiz daim olsun üstad Serhat Kaya. Bol ödüllü günler diliyorum.
Kitap akıcıydı. Sele kapılan kütük parçası gibiydim. Bir baktım kitap bitmiş. İnsanların kıymetinin bilinmediği zamanlardayız. Tek insan değil hayvan ve doğada aynı durumda. Bir insan bir çok sorun karşısında tıkanıp işin içinden çıkamayıp düğümlenmiş ip misali kalakalıyor tek başına. Oysa anlayan, yardım eli uzatan bir insanla her şey çözümlenebiliyor. Eksik bir çok şey var hayatta. İnşallah her şey su gibi akıp yolunu bulur diyorum. Dünya güzelleşir!
Paris sokakları, restoranlar, kişiler hiçbir şey ezbere değildi. Gerçekçi ve emek harcanmış şekilde yazılmıştı. Tebrik ediyorum.