Puan vermedi·494 syf.····Okunma: 09 Ocak 2026 11:46 Bu kitap da bir önceki inceleme yazımda olduğu gibi yazar ile tanıştığım ilk kitap oldu. Kitap lise yıllarında başlayan bir dostluğun (Feridun ve Faruk ki bu kişiler ana kahramanlarımızın babaları) tüm ömür boyu devam etmesi bu dostların çocuklarının da (ki bunlar bizim ana kahramanlarımız olan Efla ve Akgün Tan) kendileri gibi dost olması ile başlıyor. İlerleyen zamanlarda çocukların arasındaki bu dostluk duygusu yaşadıkları olaylar ve yaşlarının ilerlemesi ile birlikte farklı duyguları da içerisine almaya başlıyor. Kitapta çok güçlü ve sarsılmayan, insanların imrendiği bir dostluk ve aşk okuma fırsatımız oluyor.
Kadın karakterimizin biraz daha ben merkezli bir insan olduğunu hissetmek başlarda beni rahatsız etse de ilerleyen sayfalar aslında tam da öyle olmadığını anlamamı ve karaktere ısınmamı sağladı. Fakat yine erkek karakterimizi biraz daha çok sevdim.
Yazım dili güzel, okuması keyifli, yormayan, akıcı ve rahatlatıcı bir hikayeyi okumak gibi hissettirdi.