2026 4. kitabı
HERŞEYİN ÖNEMLİ OLDUĞU AN . @25m²akademi 2026 çocuk ve gençlik kitapları kulübümüz, ocak ayı itibariyle başladı. İlk kitabımız @x_libriskitap dan #herşeyinönemliolduğuan dı. Gençlik kitabı olsa da bu okuma, büyüklerinde kendine katacağı çok şey vardı içinde. Başından sonuna bizi içine alan çok güçlü bir tema işlenmiş. Bize "şimdi" nin farkına vardıran ve çocukların yaşadığı kaygıları anlamamızı sağlayan kurgusuyla çok beğendiğim bir kitap oldu. Tarih 17 Ağustos 1999. Michael'in doğum günü. Michael, içine kapanık, arkadaşı olmayan, yalnız bir çocuk. Annesi üç işte birden çalıştığı için, bazı günler yanına gelen onaltı yaşındaki bakıcısı Gibby ve komşusu Bay Mosley dışında konuştuğu kimse yok gibi. Milenyuma girerken yaşanacak felaket korkusuyla büyük bir stres yaşayan Michael, marketten ç_aldıkları ile yatağının altında stok yapmakta!! İşte o günde market dönüşü Bay Mosley ile konuşurken görüyorlar o garip çocuğu. Farklı konuşup, acayip sorular sorması bir yana kıyafetleri ile dikkat çekmemesi mümkün olmayan Ridge'yi. Ridge kim mi? Uzamsal Işınlama Birimi ile Delaware'den gelen ilk zaman gezgini. Öyle ki, Gibby ile birlikte Ridge ile konuştukları ilk gün, söyledikleri gerçek olacak mı, diye uyuyamıyor Michael. Türkiye'de gerçekleşen depremin tüm dünya basınında yer alması ile nasıl, neden gibi soru işaretleri beliriyor hafızalarında. Ridge'nin ailesinden kaçak ışınlanarak gelmesinin ardında ise AVM görme isteği olması ilginç değil mi? Olaylar devam ederken, bizi saran merak ile " Ridge geri dönebilecek mi? ", " Michael kaygılarında haklı çıkacak mı? " gibi soruların cevabını almak istemez misiniz? İnanın okuduktan sonra kendinize her gün şunu söylemek için elinizden geleni yapacaksınız : " Bugün her soluğumu aldım! " 2025 yılında Newberry Ödülünü almış bu kitap, şimdiki anın farkına varıp 'şimdiye'sımsıkı tutunmak ve kaygının dönüşümüne şahitlik etmek için #tavsiyemdir sizlere. Okuyun, okutun lütfen, keyifle . .
Her Şeyin Önemli Olduğu AnErin Entrada Kelly · Xlibris Yayınları · 20249 okunma