2026 2. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2026 12:39
Bu yolda bana eşlik eden Banu SEZER ve Sevilay a çok çok teşekkür ederim Kilidi birlikte çevirmiştik… Sırların Sırrı okundu, sırlar açıldı, üzerine uzun uzun sohbet edildi. Şimdi dosyayı kapatma zamanı Dan Brown – Sırların Sırrı Bu kitap bitti ama etkisi bitmedi… Hani bazı kitaplar vardır ya, kapatınca insan bir süre kendine gelemez, işte tam olarak o his Sadece bir kurgu okumuyorsun; bilinç nedir, insan ne kadar ileri gidebilir, gerçekten sadece beden miyiz soruları kafanın içinde dönüp duruyor. ‍Özellikle beden dışı bilinç kısmı… “Yok artık” dedirten ama bir yandan da “ya gerçekten mümkünse?” diye düşündüren cinsten Bilimle kadim bilgilerin iç içe geçtiği yerlerde insanın tüyleri resmen diken diken oluyor. Ben okurken şunu düşündüm: Madem insan Allah’ın yarattığı en muazzam varlık, madem “ahsen-i takvim” üzere yaratıldık… O zaman Allah’ın tecellisinin insanda görünmesi çok da uç bir fikir değil. Hallâc-ı Mansur’un “Ene’l Hak” sözü tam burada anlam kazanıyor Kendini tanıyan insan, aslında sınır sandığı şeylerin ne kadar esnek olduğunu fark ediyor. Dan Brown bu kitapta net cevaplar vermiyor zaten. Ama şunu çok güçlü hissettiriyor: Bilinç sandığımızdan çok daha büyük İnsan sandığından çok daha derin Ve belki de asıl sır şu: İnsan kendini keşfettikçe, yaratılışındaki mucizeye biraz daha yaklaşıyor
Sırların SırrıDan Brown · Altın Kitaplar · 20253,990 okunma
Harika bir okuma oldu yine bizim için.Çok şey konuştuk,çok teoriler ortaya attık,laf lafı açtı yine dünyayı yerinden oynattık😅☕️📚bizim okumalarımız kimselere benzemez.Fikir alışverişi ile birlikte okumaya devam.Her zaman ki gibi yine muhteşem bir inceleme olmuş👍😊👏👏