Diğerlerini Gerçekten Anlamak İsteyenlere
2026 5. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2026 08:44
Şiddetsiz İletişim kitabına tam anlamıyla bayıldım. Hayatımda gerçek bir fark yaratabilecek, bakış açımı dönüştüren ve en önemlisi teoride kalmayıp pratikte de uygulamaya geçirebileceğim bilgiler sunan her kitaba 10 puan vermeyi tercih ediyorum; bu kitap da onlardan biri. “Şiddetsiz iletişim” denildiğinde akla ilk gelen anlamdaki şiddet gelmemeli. Kitap, daha çok empatik dinleme, duyguları ve ihtiyaçları fark etme, çatışmaları yumuşatma ve arabuluculuk becerileri üzerine odaklanıyor. İletişimde kullandığımız dilin, ilişkilerimizi nasıl onardığını ya da farkında olmadan nasıl yaraladığını çok net ve sade bir şekilde gösteriyor. Ara ara dönüp tekrar okunması, üzerinde düşünülmesi ve mutlaka pratik edilmesi gereken çok kıymetli teknikler barındırıyor. İnsanın hem kendisiyle hem de başkalarıyla daha dürüst, daha şefkatli ve daha anlaşılır bir bağ kurmasına ciddi katkı sağlıyor. Böyle eserler iyi ki var. Kendini geliştirmek, ilişkilerini iyileştirmek ve gerçekten anlamayı ve anlaşılmayı öğrenmek isteyen herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Şiddetsiz İletişimMarshall B. Rosenberg · Remzi Kitabevi · 20202,327 okunma