(Herkese selamlar! Spoiler yok, sadece benim içime sinen ve sinmeyen bir, iki kısımdan bahsedeceğim. Okuyacak olanınız varsa beklentiniz düşmemesi adına önceden minik bir uyarmak istedim♡♡♡)
Amazon'da tesadüfen görüp, konusunu okuyunca inanılmaz BAKIN! İNANILMAZ!! meraklandığım bir kitaptı kendisi. Elime geçtiği an düşüncem daha okumadan 10/10'du. Başladığım an anlatımının yavaş olacağını anladım. İlk 100 sayfa şöyle oldum 'Ne! Ne oluyoooor? Neler dönüyor bu koruda böyle??' Sonraki 100 sayfa da ise 'Hmm, eh biraz ipucu vermeye başlasan mı acaba olaya dair falan..' Sonraki üç-dört-beş yüzüncü sayfalar sular seller gibi aktı gitti elimde. Olaylar iyice dallandı, budaklandı. Kurgu bu kadar geniş açıdan, kalabalık bir insan grubu üzerinden, yer yer farklı zaman dilimlerinden ele alınsa da ve hatta olayın okura anlatımı yavaş olsa da bence okurken çok rahat aktı, gitti ve kafamı kesinlikle yormadı. Bu özelliğini cidden çok çok sevdim. Ben çok not tutarım. Not tutma ihtiyacı bile duymadım. Sadece kurguya dalıp gittim. Fazlasıyla da merak ettim. Okuyunca şunu anladım, gerilim ya da gizemden çok tarihi kurgu kısmı ön planda bana göre. Bir gerilime/gizeme göre fazla ağır tempo, bir historical fic'e göre de fazla gizemli. Kitabın sonunda şaşırdım ama aşırı bir ters köşe de beklemeyiniz. Daha çok dramın yarattığı acı etki okuru sarsıyor bence. En sevdiğim kısımlardan bir diğeri annenin dramının aşırı derecede bana geçişi oldu. Kadının çaresizliğini, acısını iliklerimde hissettim sanki. Elim cidden kalbimde okudum. İçime sinmeyen kısım da yine anneden o kadar bahsedip, okuru ona o kadar bağlayıp sonda tam olarak ona yer verilmeyişi, olayların patlama kısmında onun hislerinin sunulmayışı oldu. Yani herkesi detaylıca okuyup Alice ve hatta Peter, John, Jacob, Tracy, Barbara karakterlerini sonda net ya da detaylı okuyamamak beni bir tık şaşırttı. Onları ya da olanları biraz daha okumak isterdim açıkçası. Sonu hoşuma gitti ve güzel bir şekilde kapattım kitabı. Lakin övüldüğü, abartıldığı kadar olduğunu düşünmüyorum. Güzel bir kitaptı, değişikti, gerçekten heyecanlıydı. Okuduğuma kesinlikle pişman değilim. Ama hayatımda okuduğum en en iyi kitapta değildi. Olayın artık ortaya çıktığı kısmı bam bam bam diye daha belirgin halde, başta takındığı detaylı karakter açısından anlatımı sonda da aynı şekilde ele alsaydı kesinlikle çok daha yüksek bir puan verirdim. Belki de bu türü okumayı sevenler için çok daha iyi bir seçenek olacaktır.
Benim kitaba puanım: 7/10 , 3.5/5☆
Okumak isteyenlere çok çok keyifli okumalar dilerim, sevgiler.