2026 26. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2026 23:40
Loş ışıklı bir ortamda, dışarıda kar sessizce yağarken; elinizde sıcak bir içecek, sayfalarını yavaş yavaş çevirerek okuyabileceğiniz bir kitap Alaska Tatili. Okurken insanın içini ısıtan, sakin ama etkileyici bir havası var. Bu roman için en doğru zaman kesinlikle kış aylarının ortası; çünkü Alaska’nın dondurucu soğuğunu, beyaz sessizliğini ve o izole atmosferi ancak o ruh hâlindeyken gerçekten hissedebiliyorsunuz. Hikâye boyunca Alaska’nın soğuk coğrafyası sadece bir mekân değil, duyguların da bir parçası hâline geliyor. Palmer, Josie ve Jack çok alışıldık karakterler gibi görünse de, aralarındaki bağ ve yaşadıkları anlar okura sıcak bir his bırakıyor. Kitap, büyük olaylardan çok küçük anlara odaklanarak ilerliyor ve tam da bu yüzden samimi bir etki yaratıyor. Alaska Tatili, ağır bir kurgu aramayan ama atmosferiyle sarıp sarmalayan, sakinliği seven okurlar için güzel bir kış kitabı. Kar manzarası, sessizlik ve huzur arayanların seveceği türden, yavaş ama içten bir okuma deneyimi sunuyor.
Alaska TatiliDebbie Macomber · Epsilon Yayınları · 2024407 okunma