Prens Oleomargarin’in Aşırılması
2025 9. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2025 21:33
Mark Twain’ in zamanında kızları için uydurduğu bir masalmış Prens Oleomargarin’ in aşırılması. Twain’nin ölümüyle birlikte arkadaşı Philip Stread onun tuttugu notları bir araya getirerek, bu yarım kalan hikayeye bir son yazmış. Kitabın çok güzel illüstrasyonlarla bezenmiş olması benim çok hoşuma gitmişti. Çocuk kitabı olmasına rağmen yetişkinlerin de kesinlikle okuması gereken bir kitaptı. Okurken bitmesini hiç istemedim. İyilik, şeref ve cesaret üzerine yazılmış, naif ve hüzün dolu bir hikayeydi. Konuya gelecek olursak Johny isimli kahramanımızın bu hayatta büyükbabasından başka kimsesi yoktur ve dürüst olmak gerekirse o da çok iyi bir adam sayılmaz. Çok yoksul olan bu çoçugun bir gün büyükbabasının isteği ile Açlık ve Kıtlık adını verdikleri iki tavugu satmak için pazara gitmesi ile başlar. Zorlu bir yolculugun ardından kadın ona ekmesi için bir tohum verir. Bu tohumları ekerse ve sebat gösterirse, içindeki boşluk hissinin dolacağını ve bir daha hiç aç kalmayacağını söyler ve gider. Johny tüm söylenenleri yapar . Tavuk karşılıgında bir avuç tohumla geldiğini gören büyükbaba çok sinirlenir ve tohumları yemeye çalıştıgı için ölür.Artık yalnız ve aç durumda olan Johny bir yere gidip ölmeyi bekler… Hikaye böyle devam ediyor. Ben çok severek okumuştum. Her yaştan insana tavsiyemdir.
Prens Oleomargarin’in AşırılmasıMark Twain · Can Çocuk Yayınları · 2019164 okunma